Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο τουρκικό προξενείο, οι «φωτιές» που άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ και η προεκλογική...

Το τουρκικό προξενείο, οι «φωτιές» που άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ και η προεκλογική ζημιά

Οι παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου και οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη περί «τουρκικής μειονότητας» εξακολουθούν να προκαλούν εσωκομματική «κόντρα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι το όλο θέμα «ζημιώνει» προεκλογικά το ήδη «λαβωμένο» κόμμα και ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα και πάρει μια ξεκάθαρη θέση.

Τα όσα καταγγέλλει με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, το ζήτημα αποκτά νέα διάσταση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζει δημόσια πως έχει ενημερώσει και έχει δώσει στοιχεία και αποδείξεις στον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την εκλογή, τόσο του Φερχάτ Οζγκιούρ στη Ροδόπη, όσο και του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στη Ξάνθη.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια ανακοίνωση το μεσημέρι της Κυριακής, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ».

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη αναφορά από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας από καλές πηγές, η «υποτονική» αντίδραση της Κουμουνδούρου, αλλά και η στάση του Νίκου Φίλη, που εξακολουθεί να μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, έχουν προκαλέσει την αντίδραση πολλών στελεχών εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά στελέχη επισημαίνουν ότι, ο τρόπος που χειρίζεται ο πρόεδρος Αλέξης ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα προκαλεί νέα απώλεια ψηφοφόρων, λίγο πριν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Αυτό που τονίζεται στην Κουμουνδούρου είναι ότι,ψηφοφόροι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, που ανήκαν στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο» του Κινήματος Αλλαγής, θα «μετακομίσουν» προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αυτό που υπογραμμίζεται εντός ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, οι συγκεκριμένες «διεθνιστικές» απόψεις που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, εκφράζουν ένα μικρό «κομμάτι» του κόμματος και όχι την πλειονότητα των εσωκομματικών τάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Άγης Τάτσης, άσκησαν έντονη κριτική στον Νίκο Φίλη, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να τον διαγράψει.

Μάλιστα, ο Άγης Τάτσης σημείωσε με νόημα πως «η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων».

Επιβάλλεται να τοποθετηθεί ο ίδιος ο Αλέξης…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας