Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Παπαδημούλης, οι «περίεργες» ΜΚΟ, τα δεκάδες ακίνητα και η ελεύθερη μετακίνηση...

Ο Παπαδημούλης, οι «περίεργες» ΜΚΟ, τα δεκάδες ακίνητα και η ελεύθερη μετακίνηση μεταναστών

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης «ξαναχτύπησε», με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο επιρρίπτοντας ευθύνες στην… Ελλάδα. Η Κουμουνδούρου του «τράβηξε το αυτί» και «μάζεψε» κάπως την αρχική του δήλωση, αλλά στο προσκήνιο ήρθε και πάλι η επιμονή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν τα σύνορα της Ε.Ε.

Δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό με μετανάστες στη χώρα μας, στο οποίο να μην έχει πάρει θέση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και να μην το δημοσιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό, μέσω του ευρωκοινοβουλίου.

Θα πει ένας ανεξάρτητος παρατηρητής: καλά κάνει ο άνθρωπος, υπερασπίζεται τα δικαιώματα εξαθλιωμένων ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Υπάρχει όμως μια υπερβολή στις τοποθετήσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη και αυτό το παραδέχονται ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρανταχτό παράδειγμα οι χθεσινές τοποθετήσεις, μέσω των social media,του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στη Ελλάδα για το ναυάγιο.

«Το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους», ήταν το αρχικό tweet του Παπαδημούλη.

Όπως έμαθε η στήλη μας, μετά τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και του ζήτησαν να ανασκευάσει άμεσα.

Αυτό έκανε μετά από λίγη ώρα ανεβάζοντας το εξής tweet: «Το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει όσους είχαν ευθύνη και δυνατότητα για τη διάσωσή τους».

«Έβγαλε» τη λέξη Ελλάδα και άφησε τα υπόλοιπα. Και μόνο η αλλαγή της τοποθέτησης είναι πολύ «περίεργη».

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Παπαδημούλης εμφανίζεται ως προστάτης των μεταναστών.

Μεγάλη συζήτηση είχε γίνει για την στάση του αναφορικά με τον φράκτη στον Έβρο, καθώς είχε ζητήσει από το ευρωκοινοβούλιο να λάβει απόφαση για το γκρέμισμά του.

Η λεγόμενη όμως, «τροπολογία Παπαδημούλη», κατέπεσε με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Με 322 ψήφους υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν κονδύλια άμεσα για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ήττα Παπαδημούλη προκάλεσε «τριγμούς» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρήθηκε ήττα του κόμματος και πολλά στελέχη ζήτησαν από τον πρόεδρο Τσίπρα να πάρει θέση επί του ζητήματος και να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση του ευρωβουλευτή.

Μην ξεχνάμε ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προκάλεσε σχετικά πρόσφατα και την οργισμένη αντίδραση της Ρένας Δούρου, όταν απροκάλυπτα πρότεινε την αξιοποίησης νέων στελεχών που διακρίθηκαν στις εκλογές, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αυτό που προκάλεσε όμως, πολύ μεγάλη συζήτηση, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι διασυνδέσεις του Έλληνα ευρωβουλευτή με «περίεργες» ΜΚΟ, οι οποίες διατηρούν στενούς δεσμούς με τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος.

Επίσης, μεγάλο θέμα είχε προκύψει το καλοκαίρι του 2020, όταν έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης διατηρούσε δεκάδες ακίνητα (κάποιοι μιλάνε για 38), πολλά εκ των οποίων νοίκιαζε σε μετανάστες που είχαν έρθει στην Ελλάδα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα σύνορα ήταν «ορθάνοικτα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει τότε, ότι τα πάνω από 6.000 ευρώ τον μήνα που εισέπραττε από τα ενοίκια τα έδινε για την ενίσχυση των μεταναστών.

Δηλαδή, πρώτα τους τα έπαιρνε, μέσω των ΜΚΟ και μετά τα επέστρεφε με δωρεές!

Μάλιστα τα περισσότερα ακίνητα τα αγόρασε την περίοδο της μεγάλης μετανάστευσης στη χώρα μας σε περιοχές όπου ζούσαν μετανάστες, όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια και ο Άγιο Παντελεήμονα, πετυχαίνοντας γενναιόδωρες για την περιοχή συμβάσεις με γνωστές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Μεταναστευτικό.

Φυσικά το επιχειρείν δεν διώκεται, το επιζητούμε στη χώρα μας, αλλά να συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια των πολιτών των επιχειρήσεων που πληρώνουν μεγάλους φόρους. Αυτά τα ολίγα και έπεται συνέχεια…

Πολλά ακίνητα και πολλές ΜΚΟ… μαζεύτηκαν! 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας