Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Μουσταφά Κατραντζή, η αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όλο το...

Ο Μουσταφά Κατραντζή, η αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όλο το παρασκήνιο

Την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά τις αιχμές που άφησε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, για καθοδήγηση και στήριξη του υποψήφιου της ΝΔ από το τουρκικό προξενείο.

Ο Μουσταφά Κατραντζή ακολούθησε άμεσα και κατά γράμμα τις εντολές που έχει δώσει προς πάσα κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εν λόγω εντολές, αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση «λαβές» στην αντιπολίτευση για να μας κατηγορήσει για σοβαρά είτε εθνικά, είτε οικονομικά, είτε πολιτικά ζητήματα, «άσχετα αν έχουμε δίκιο ή όχι».

Αυτό έγινε άμεσα και στην περίπτωση του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη διακαναλική του συνέντευξη, τόνισε πως στην ενημέρωσή που είχε από την ΕΥΠ για την στήριξη του τουρκικού προξενείου σε υποψήφιους της Θράκης, συμπεριλαμβανόταν και όνομα υποψηφίου της ΝΔ.

Άμεσα, το απόγευμα της Κυριακής, υπήρξε κινητοποίηση της Πειραιώς, με τον εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκη Σκέρτσο και τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, να ασχολούνται με το θέμα.

Υπήρξε επικοινωνία με τον υποψήφιο της ΝΔ στην Ροδόπη και συναποφασίστηκε να διευκολύνει το κόμμα.

Να σημειωθεί, ότι σε καμία περίπτωση, στην πολύχρονη πολιτική του παρουσία στη Ροδόπη, ο Μουσταφά Κατραντζή, δεν προέβη σε καμία αντεθνική δήλωση, ούτε υποστήριξε ποτέ πως υπάρχει «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στη στήλη μας, «η αποχώρησή του έγινε διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να υπάρχουν σκιές στους υποψηφίους της ΝΔ στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, περιμένουμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ να πράξει αναλόγως με τους δύο υποψήφιους βουλευτές του στη Ροδόπη και την Ξάνθη».

Ο Μουσταφά Κατραντζή παραμένει στο κόμμα της ΝΔ και θα αγωνιστεί για επικράτηση της «γαλάζιας» παράταξης στη Ροδόπη.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;», έγραψε στο Twitter αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Κατραντζή  ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης  Σκέρτσος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας