Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΑπό τον κλαυσίγελο στη χαρμολύπη, με ολίγον μαστίγιο, μπόλικο καρότο… και...

Από τον κλαυσίγελο στη χαρμολύπη, με ολίγον μαστίγιο, μπόλικο καρότο… και όπου βγει

Ραντεβού το μεσημέρι στου Μαξίμου γιατί «Οι καιροί ου μενετοί»

Οι ταχείς ρυθμοί της επικαιρότητας και οι ακόμα ταχύτερες εναλλαγές «διάθεσης» της μάνας φύσης και της κυβερνητικής πολιτικής, καθιστούν σχεδόν αδύνατον να αφήσουν αδιάφορο και τον πιο ψυχρό παρατηρητή.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με μουδιασμένο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, στον απόηχο μιας αβάσταχτης εκλογικής συντριβής, με ακόμα πιο αβάσταχτο το ιδεολογικό κοκτέιλ της νέας Βουλής. Πρωτόγνωροι καύσωνες από τη μια και ολέθριες επιχειρησιακές αστοχίες από την άλλη δοκίμασαν την κυβερνητική συνοχή που με ολίγες «παραιτήσεις» και μπόλικους λεονταρισμούς πασχίζει να βρει ρυθμούς μεταξύ Δυτικοβαλκανικού τυρού και ινδικού αχλαδιού.

Πριν την επίσημη εκπνοή του καλοκαιριού, η χώρα «μετρά» 1 εκατομμύριο και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες «ανοικτές πληγές». Σύσσωμος ο εγχώριος και ευρωπαϊκός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επί ποδός, ενώ, στην ίδια «εγρήγορση» βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές, δίνοντας τη δικής του «μάχη»  με απειλητικές επιδρομές χουλιγκάνων, εμπρηστών και λαθροδιακινητών.

Ο πολιτικός χρόνος πυκνός όσο και ο καπνός που έχει σκεπάσει την επικράτεια… με τα πολιτικά γραφεία κομμάτων, νυν και επίδοξους αρχηγούς να επιδίδονται σε μαζική παραγωγή ανακοινώσεων και διαδικτυακών μηνυμάτων ακολουθώντας το εξαντλητικό τέμπο παραγωγής κυβερνητικής πολιτικής.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών, γινόμαστε καθημερινά θεατές κυβερνητικών πρωτοβουλιών και επιχειρησιακών αστοχιών, πριν καν την εμβληματική συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών που οι Αμερικανοί μας έμαθαν να είμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να διαπιστώσουμε με ασφάλεια, προς τα που το πάει ο «καπετάνιος».

Πριν καλά καλά προλάβουμε να θρηνήσουμε τους νεκρούς, μεγάλες αθλητικές διακρίσεις και διπλωματικές ντρίπλες οδηγούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Μεγαλόσχημοι Ευρωπαίοι και Δυτικοβαλκάνιοι παρελαύνουν στη χώρα μας, με έσχατους εξ Ινδίας επιχειρηματικούς κολοσσούς να υπόσχονται να καταστήσουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, βασική πύλη εισόδου τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο μεταξύ με άλλους γείτονες ανταλλάσσουμε χειραψίες, άλλοι δημιουργούν ανίερες [εναντίον μας;] συμμαχίες και άλλους τιμούμε στην κορυφαία εμπορική διοργάνωση, έχοντας πάντα το νου μας στους Ελλαδίτες Κυπρίους… με τους οποίους πορευόμαστε σε παράλληλους μα όχι διαφορετικούς βίους.

Μια χαρά, μια λύπη… ανάλογα με τις διαθέσεις Ερντογάν και τον «τσαμπουκά» Μενέντεζ που από τη μια τραβά το «οπλικό» αφτί του Σουλτάνου και από την άλλη καλεί σε επαγρύπνηση για την ορατή απειλή προσάρτησης των κατεχομένων στη γείτονα, παράλληλα με την διακηρυγμένη μάχη μέχρις εσχάτων, ώσπου να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από το νησί.

Ραντεβού το μεσημέρι στου Μαξίμου γιατί «Οι καιροί ου μενετοί»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας