Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήGovernmentΝεοφασίστες Vs Αμοραλιστών με έναν απογυμνωμένο πρόεδρο... persona non grata. Ο τελευταίος...

Νεοφασίστες Vs Αμοραλιστών με έναν απογυμνωμένο πρόεδρο… persona non grata. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Ο κ.Στίγκας στο «κύκνειο άσμα» του διατυμπανίζει ότι το κόμμα είναι δικό του και όχι του Κασιδιάρη» σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν τον «κρατάει» από πουθενά.

Δύο μόλις μήνες χρειάστηκαν για να αποδομηθεί ένα μεγαλειωδέστατο «ευχαριστώ» και να μεταλλαχθεί συρρικνούμενο σε ένα «άηθες καταγγέλλω».

Ήταν 25 του Ιούνη, όταν ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» περιχαρής για την είσοδό του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ευχαριστούσε στην βάση του αυτονόητου τον υποστηρικτή της υποψηφιότητας του κόμματός του, Ηλία Κασιδιάρη. «Θα ήθελα βεβαίως να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για τη σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα» ανακοίνωνε ο πρόεδρος των νεοκλεγμένων «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, πλαισιωμένος από τους βουλευτές Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

«Σήμερα είναι η 25η Ιουνίου του 2023. Είναι μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη πιστεύω στο μυαλό όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων» μην πιστεύοντας και ο ίδιος τον τρόπο που θα γράφονταν το «επιμύθιο»… ως το κόμμα των «πραγματικών Ελλήνων» ή ως το πρώτο κόμμα χωρίς βουλευτές;

«Μετά από αρκετό καιρό ένα εθνικό κόμμα, μια εθνική φωνή θα είναι μέσα στο ελληνικό » έλεγε ο κ.Στίγκας χωρίς να διευκρινίζει μετά από πόσο καιρό αποκτήσαμε και πάλι μία εθνική φωνή στα σπλάχνα της Δημοκρατίας, για να καταλάβουμε και ποιους ταυτιζόταν.

«Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού και τις αξίες που σήμερα λείπουν από τη χώρα μας» διατυμπάνιζε ο νεοπαγής πρόεδρος, ο ίδιος, ο οποίος δύο μήνες μετά κατήγγειλε κέντρα τύπου Greek mafia και Δον Κορλεόνε που καθοδηγούν και ποδηγετούν τους βουλευτές του, αναγκάζοντάς τους να πουν και να κάνουν αυτά που θέλουν, όπως και όποτε επιθυμούν.

Το αντάρτικο των 9

Η πρώτη, ουσιαστική, εσωτερική κρίση ξέσπασε στις 27 Ιουλίου όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο Βασίλης Στίγκας αποδοκίμασε δημόσια και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής τον βουλευτή του Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος έκανε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη.

Ο κ. Στίγκας ζήτησε και πήρε τον λόγο, προαναγγέλλοντας ότι θα πάρει μέτρα κατά του κ. Φλώρου καθώς δεν ήταν σε γνώση του αυτά που είπε. «Θα ήθελα να τονίσω σε ό,τι ανέφερε ο βουλευτής μου για τον Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση. Επομένως οφείλω και εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταρσία στο εσωτερικό της Κ.Ο. αφού σχεδόν όλοι οι βουλευτές συνυπέγραψαν κείμενο που αποδοκίμασε την στάση του Βασίλη Στίγκα, γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, κοινοβουλευτική ομάδα να αποδοκιμάζει τον πρόεδρό της.

Σε δήλωση τους, 9 βουλευτές, από τους 12 του κόμματος των «Σπαρτιατών», καταδίκασαν ως «αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες», τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά του συναδέλφου τους Κωνσταντίνου Φλώρου»

Η πρώτη θηλειά ξηλώθηκε και από ολόκληρο το πουλόβερ φαίνεται να απομένουν μόνον τα μανίκια.

Προγραμματίστηκε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την μεν πρώτη να αναβάλλεται, καθώς ο πρόεδρος επικαλέστηκε σοβαρό και επείγοντα προσωπικό λόγο και αποχώρησε από τη Βουλή. Και η εξ αναβολής συνεδρίασε, μετρούσε πολλές απώλειες «με κάποιους βουλευτές να λείπουν στην επαρχία».

«Μιλήσαμε με τους κ.κ. Δημητροκάλη και Κατσιβαρδά, σε φιλικό κλίμα, και πιθανόν λύσαμε όλες τις διαφορές που είχαν ενσκήψει τον τελευταίο καιρό» δήλωσε ο κ.Στίγκας μετά την «συνεδρίαση» των τριών ανδρών. Επί της ουσίας δεν έχουμε πολλές διαφορές» διευκρίνισε, «Ήταν το θέμα που προκλήθηκε στη Βουλή, όταν έκανα δήλωση για αυτά που είπε ο βουλευτής μου. Δεν ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου για τα όσα είπε ο βουλευτής. Τέλος Αυγούστου, πριν από την Ολομέλεια της Βουλής, θα γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα συζητήσουμε πως και γιατί έγιναν όλα αυτά. Υπήρχε μία σκέψη για συνέδριο, που δεν είναι, όμως, του παρόντος» δήλωνε αλλά που να φανταστεί ότι προγραμμάτιζε τα μέλλοντα, μονάχος.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο

Οι καλές προθέσεις τελείωσαν και το ιδιότυπο μπαντεφέρ αρχηγού βουλευτών, τοποθέτησε αλλήλους στον Προκρούστη, με την τελευταία πράξη να έχουν αναλάβει να «γράψουν» Εισαγγελέας και αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής.

Μετά τις καταγγελίες Στίγκα, αρχικά για τα εξωκοινοβουλευτικά κέντρα επηρεασμού των βουλευτών του κόμματος και αργότερα για αντιποίηση της σφραγίδας του κόμματος, όταν οι βουλευτές επιχείρησαν να επικοινωνήσουν τις ενστάσεις τους με τον πρόεδρο της Βουλής… Ακολούθησαν τρεις διαγραφές και δύο ανεξαρτητοποιήσεις Βουλευτών, με τα περιθώρια να «στενεύουν» επικίνδυνα για την ίδια την ύπαρξη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη έχει καλέσει τον Βασίλη Στίγκα να καταθέσει, το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου. Εάν οι καταγγελίες κριθούν βάσιμες και αποδειχτεί ότι οι «Σπαρτιάτες» χρησίμευσαν ως προκάλυμμα κάποιου άλλου προσώπου, άρα και ότι ο ίδιος ο κύριος Στίγκας δεν είναι ο πραγματικός αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος, τότε το Εκλογοδικείο έχει δύο οδούς: είτε να ακυρώσει πλήρως τις εκλογές και αυτές να επαναληφθούν, είτε να χάσουν τις θέσεις τους οι 12 βουλευτές και να αναπληρωθούν ποσοστιαία στα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφορικά δε, με την κρατική χρηματοδότηση των Σπαρτιατών και το εάν οι 11 βουλευτές του κόμματος σχηματίζοντας μια νέα ΚΟ στη Βουλή θα μπορούσαν να την πάρουν, είναι σαφές ότι «η κρατική χρηματοδότηση δίνεται σε κόμματα και όχι σε βουλευτές». Ενώ, οι «Σπαρτιάτες» ακόμα και με πέντε βουλευτές μπορούν να υφίστανται και να αξιώνουν την χρηματοδότηση.

Εάν όμως, μετά από συνέδριο οι βουλευτές κατάφερναν να καθαιρέσουν τον κ.Στίγκα από την προεδρία και σχημάτιζαν μία κοινοβουλευτική ομάδα 10 βουλευτών, τότε ενδεχομένως, αλλά υπό την κρίση της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου της οικονομικής χρηματοδότησης από την ίδια τη Βουλή και με δικαστικούς, τότε ενδεχομένως αυτή η χρηματοδότηση θα μπορούσε να αποδοθεί στον καινούργιο σχηματισμό.

Τα νομικά «παράθυρα» και η «πίσω πόρτα» της Βουλής

Όλα αυτά βεβαίως απαιτούν χρόνο. Στο μεταξύ, ουδείς γνωρίζει πως είναι δυνατόν να συνεχίζει να εμφανίζεται σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μόνος ένας πολιτικός αρχηγός. Ούτε κατά πόσο, μέρος ή το σύνολο των βουλευτών, θα συνεχίσουν ή όχι να εντέλλονται από τον γνωστό έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού. Πολλώ δε μάλλον, μετά την αποφυλάκισή του, όταν και αν επιχειρήσει με «συντροφικό ανάχωμα» να παρεισφρήσει στα κοινοβουλευτικά έδρανα, από την «πίσω πόρτα» της Βουλής.

Ο κ.Στίγκας βεβαίως στο «κύκνειο άσμα» του διατυμπανίζει ότι το κόμμα είναι δικό του και δεν εκβιάζεται. «Το κόμμα είναι δικό μου και όχι του Κασιδιάρη» δήλωσε στον Realfm 97.8, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν τον «κρατάει» από πουθενά.

«Δεν εκβιάζομαι. Με έχουν εκβιάσει με πολλούς τρόπους. Το λέω ευθέως», επέμεινε σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, θέλοντας να εξηγήσει τα όσα είπε περί «μαφιόζικων μεθόδων» για τους βουλευτές του, παραδεχόμενος πως «οι ίδιοι μου έχουν προτείνει να περάσω σε ανομίες. Να πάω ένα κομμάτι της χρηματοδότησης αλλού. Όλα γίνονται για τα λεφτά και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι βεβαίως».

Βεβαίως…

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας