Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΟ ΣΥΡΙΖΑ, τα «παιχνίδια» στη Θράκη, η μουσουλμανική μειονότητα και οι «άστοχες»...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα «παιχνίδια» στη Θράκη, η μουσουλμανική μειονότητα και οι «άστοχες» δηλώσεις

Για ακόμη μια φορά στο ΣΥΡΙΖΑ «μπερδεύουν» τις ιδεοληψίες με μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην ακριτική Θράκη. Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου κλείνουν τα αυτιά τους στις καταγγελίες για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, προβαίνοντας σε ακατανόητες δηλώσεις.

Την ώρα που αποκαλύπτονται τα σχέδια της Άγκυρας στη Θράκη, κορυφαίοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν να προκαλούν την κοινή γνώμη με δηλώσεις τους.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στη Θράκη ήταν και οι δηλώσεις του Θανάση Καλογιαντσίδη, πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι «στο νομό Ροδόπης δεν κερδίσαμε εμείς (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά το τουρκικό προξενείο».

Όπως τόνισε ο Καλογιαντσίδης «ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχθηκε βουλευτής, Φερχάτ Οζγκιούρ, πριμοδοτήθηκε με μία συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο από το τουρκικό προξενείο».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι καταγγελίες της Ελένης Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Κομοτηνής, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε λόγο για εξόφθαλμη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία.

Παρόλα αυτά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ζουν στην ασφάλεια της Αθήνας, όπως ο Νίκος Φίλης, επιμένουν σε μια ρητορική περί «ελευθερίας των μειονοτήτων» και άλλα συναφή, ξεχνώντας ότι οι τουρκικές φυλακές είναι γεμάτες με ανθρώπους που διαφωνούν με το καθεστώς του νέου Σουλτάνου.

Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι, στη Θράκη υπάρχει «μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές: τουρκογενείς που δηλώνουν τούρκοι οι άνθρωποι, πομάκοι και τσιγγάνοι».

Είναι περιττό να πούμε ότι οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη θα γίνουν πρώτο θέμα στα Τουρκιά Μέσα Ενημέρωσης, που στο 95% ελέγχονται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αλήθεια, ποια είναι η άποψη του Αλέξη Τσίπρα για το όλο θέμα; Συμμερίζεται τις απόψεις του πρώην  κορυφαίου υπουργού του ή όχι;

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες της Θράκης, ποια είναι η επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τόσο «λεπτό» και επικίνδυνο ζήτημα, που αφορά ολόκληρη τη χώρα.

Επιβάλλεται να τοποθετηθεί επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.