Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΝέα Βουλή: Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης οι «Σπαρτιάτες»

Νέα Βουλή: Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης οι «Σπαρτιάτες»

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην επιτρέψει την ανεξέλεγκτη δράση ακραίων σχηματισμών που πέρασαν το κατώφλι της Βουλής, μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, στο «στόχαστρο» έχουν μπει οι «Σπαρτιάτες», αλλά και η «ΝΙΚΗ».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να επιτρέψει η Βουλή να μετατραπεί σε πεδίο δράσεις ακραίων ομάδων, που προσωρινά φόρεσαν τον «μανδύα» της δημοκρατίας και εισήλθαν στη Βουλή, παραπλανώντας τους πολίτες.

Μια πρώτη κίνηση θα πραγματοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, καθώς οι «γαλάζιοι» βουλευτές, δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα για τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, που εκ του Κανονισμού δικαιούνται να καταθέσουν οι Σπαρτιάτες.

Τον συντονισμό της όλης προσπάθειας τον έχει αναλάβει ο νέος υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος σχεδιάζει και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ακραίων κομμάτων της νέας Βουλής.

Καλές πηγές ανέφεραν στο GOV NEWS, ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ερευνήσει εξονυχιστικά τα μέλη και την δράση του κόμματος «Σπαρτιάτες», καθώς στον συγκεκριμένο σχηματισμό συμμετέχουν πολλά πρώην υψηλόβαθμα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, πολύ στενά θα παρακολουθείται και η δράση του κόμματος «ΝΙΚΗ» και οι επαφές του με παραεκκλησιαστικές οργανώσεις.

Τον συντονισμό της όλης προσπάθειας θα τον έχει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.