Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχικήhomepage sliderΣ. Ζαχαράκη: Εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια μέσα στο...

Σ. Ζαχαράκη: Εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια μέσα στο 2024

Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο πρωθυπουργός βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια» προανήγγειλε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισήμανε ότι «με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κ. Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής».

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς – όπως υπογράμμισε- «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου»

Τέλος, αναφορικά με την κοινότητα των ΑμεΑ, υπογράμμισε ότι «ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας