Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 1Σύνοδος ΝΑΤΟ - Ερντογάν: Δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία των ελληνικών...

Σύνοδος ΝΑΤΟ – Ερντογάν: Δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ανέφερε ούτε μια λέξη για τα ελληνοτουρκικά και δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ηγετών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, μίλησε ελάχιστα και αναφέρθηκε μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, συνομιλία με τους εκπροσώπους της Τουρκίας είχε ο Νίκος Δένδιας πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και τον εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν.

Μαζί με τον Νίκο Δένδια ήταν επίσης ο Λιθουανός ΥΠΕΞ, Γκαμπρέλιους Λαντσμπέργκις, ο Πολωνός Ζμπίγκνιεφ Ράου και ο Πορτογάλος Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

Είχα σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν & τον ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου μαζί με ομολόγους μου της Λιθουανίας, Λαντσμπέργκις, της Πολωνίας Ραού και της Πορτογαλίας Κραβίνιο πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Όπως όλα δείχνουν οι «πιέσεις» των ΗΠΑ προς το Καθεστώς Ερντογάν έπιασαν τόπο και ο Τούρκος πρόεδρος προτίμησε να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, προκειμένου να μην υποστεί περαιτέρω διπλωματικό και οικονομικό αποκλεισμό, γεγονός που θα αποδεικνυόταν καταστροφικό για τον ίδιο.

Αναφορικά με τα όσα λέγονται και ακούγονται για τα ανταλλάγματα που έλαβε ο κ. Ερντογάν προκειμένου να αποσύρει το «βέτο» για την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας, διπλωματικές πηγές ανέφεραν, ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν πήρε όσα ήθελε.

Το πιο σημαντικό είναι η άρση του άτυπου αποκλεισμού από τις Σκανδιναβικές χώρες αναφορικά με την πώληση αμυντικού υλικού.

«Για την Ελλάδα, το Αιγαίο και τα νησιά δεν έγινε καμία κουβέντα», επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκονται στην Μαδρίτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας