Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΚ. Χατζηδάκης: Μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει και...

Κ. Χατζηδάκης: Μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει και πάλι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος Unicredit καταθέτει προσφορά για την εξαγορά του 9% των μετοχών της ελληνικής Alpha Bank.

 

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση της UniCredit να επενδύσει στην Alpha Bank. Η σκυτάλη περνάει τώρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα προχωρήσει με βάση το καταστατικό του και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται. Το γεγονός όμως ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από πολλά χρόνια είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία προοπτικής και ανόδου. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς την οποία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει».

Αυτό δήλωσε σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος Unicredit καταθέτει προσφορά για την εξαγορά του 9% των μετοχών της ελληνικής Alpha Bank. Πρόκειται για το μερίδιο το οποίο επί του παρόντος συμπεριλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας).

Εκτιμάται ότι το ύψος της συμφωνίας είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη συγχώνευση των θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία, δημιουργείται η 3η μεγαλύτερη τράπεζα στη ρουμάνικη τραπεζική αγορά βάσει συνόλου ενεργητικού, ενισχύοντας την παρουσία της UniCredit σε μία κύρια και αναπτυσσόμενη αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας