Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕνθουσιασμός στο ΤΧΣ για τη στρατηγική συμφωνία Alpha Bank και UniCredit

Ενθουσιασμός στο ΤΧΣ για τη στρατηγική συμφωνία Alpha Bank και UniCredit

Το ΤΧΣ θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο του ΤΧΣ, αυτήν την προσφορά στo πλαίσιο της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία (προσφορά) θεωρείται ιδιωτική πώληση και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ανακοίνωση του, καλωσορίζει και επικροτεί τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ της Alpha Services and Holdings A.E. («Alpha»), 100% μητρική της Alpha Bank A.E. («Alpha Bank») και της  UniCredit S.p.A («UniCredit») σε σχέση με τη συγχώνευση των εργασιών τους στη Ρουμανία και τη στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα, και επιβεβαιώνει τη λήψη προσφοράς από την Unicredit για την αγορά όλων των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha.

«Το ΤΧΣ θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο του ΤΧΣ, αυτήν την προσφορά στo πλαίσιο της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία (προσφορά) θεωρείται ιδιωτική πώληση και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία. Όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους της προσφοράς είναι εμπιστευτικά και οποιαδήποτε πληροφόρηση απαιτεί τη συναίνεση των μερών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΧΣ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας