Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαEuropa League: Κακή βραδιά για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Europa League: Κακή βραδιά για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Εντυπωσιακή η Μπέτις διέλυσε με 4-1 τον Άρη Λεμ.στην Ισπανία, πέτυχε την τρίτη νίκη στον όμιλο και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

 

Μία κάθε άλλο παρά καλή βραδιά για τα ελληνικά χρώματα ήταν αυτή της 4ης αγωνιστικής στο Europa League. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός γνώρισαν ισάριθμες ήττες από Ρεν, Μαρσέιγ και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός που είχε τον σταθερότατο Πασχαλάκη σε εξαιρετική μέρα, ήταν άτυχος στο 86′ – δοκάρι ο Καμαρά – ηττήθηκε 1-0 από τη Γουέστ Χαμ με γκολ του Πακετά στο 74′ και πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες για να κατακτήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό του. Η Φράιμπουργκ «κατάπιε» την Μπάτσκα Τόπολα με την ευρύτερη νίκη της ευρωπαϊκής της ιστορίας (5-0) και παρέμεινε στην κορυφή του πρώτου ομίλου, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τα νοκ άουτ του Europa League.

Ένα γκολ του Μπεμπά στο 25′ και άλλο ένα του Σαρ στις καθυστερήσεις (93′) οδήγησαν τη Μαρσέιγ να φύγει νικηφόρα από τη Νέα Φιλαδέλφεια (0-2), με την ΑΕΚ να μένει στην 3η θέση, συνεχίζοντας φυσικά να έχει ελπίδες για την ευρωπαϊκή της συνέχεια έστω και στο Conference League, ούσα πλέον τρεις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Μπράιτον.

Αν και βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω για περίπου μία ώρα αγώνα, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» ξανά κάθε αμυντική αδράνειά του απέναντι στη Ρεν και ηττήθηκε για δεύτερη φορά απ’ τη γαλλική ομάδα, αυτή τη φορά με 3-1 στο «Riazhon Park» της Βρετάνης, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μία ήττα που κράτησε τους «πράσινους» στους 4 βαθμούς και τρίτους πλέον στη βαθμολογία, καθώς η Βιγιαρεάλ πέρασε με νίκη 2-1 απ’ τη Λάρνακα κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Η Ρεν άνοιξε το σκορ στο 9’ με απευθείας φάουλ του Ρίντερ (και μεγάλο σφάλμα του Μπρινιόλι), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 34’ (σε φάση που αποβλήθηκε ο Μπελοσιάν), όμως οι Γάλλοι έφτασαν στη νίκη με τα τέρματα των Σαλάχ (67’) και Μπλας (70’ πέναλτι).

Εντυπωσιακή η Μπέτις διέλυσε με 4-1 τον Άρη Λεμ.στην Ισπανία, πέτυχε την τρίτη νίκη στον όμιλο και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σημαντική νίκη για τη Ρέιντζερς, επικράτησε 2-1 της Σπάρτα Πράγας και πέρασε στη 2η θέση. Η Αταλάντα συνεχίζει ακάθεκτη στον δρόμο για τα νοκ άουτ, επικράτησε 1-0 της Στουρμ Γκρατς και διατηρήθηκε στην 1η θέση. Μεγάλο διπλό για τη Μόλντε, η οποία μπήκε ξανά στη μάχη της πρόκρισης. Δυο νίκες κόντρα στη Χάκεν, αφού μετά την πεντάρα στη Νορβηγία ήρθε το διπλό στη Σουηδία με 3-1. Η Τουλούζ έκανε το «μπαμ» στο πρώτο πιάτο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με το 3-2 επί της μέχρι και πριν την έναρξη του αγώνα αήττητης Λίβερπουλ, στη «Φόρτουνα Αρένα» της Πράγας η Σλάβια νίκησε με 2-0 την Ρόμα (με το ίδιο σκορ είχε ηττηθεί πριν από 15 ημέρες στην Ρώμη), στο Αμστερνταμ, η Μπράιτον δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Άγιαξ (2-0), ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν με το «διπλό» (1-0) επί της Καραμπάχ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16».

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες των ομίλων του Europa League 2022/23

 

1ος Όμιλος

Φράιμπουργκ-Μπάτσκα Τόπολα 5-0

Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Γουέστ Χαμ 9

Φράιμπουργκ 9

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4

Μπάτσκα Τόπολα 1

2ος Όμιλος

Άγιαξ-Μπράιτον 0-2

ΑΕΚ-Μαρσέιγ 0-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Μαρσέιγ 8

Μπράιτον 7

ΑΕΚ 4

Άγιαξ 2

3ος όμιλος

Μπέτις-Άρης Λεμεσού 4-1

Ρέιντζερς-Σπάρτα Πράγας 2-1

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Μπέτις 9

Ρέιντζερς 7

Σπάρτα Πράγας 4

Άρης Λεμεσού 3

4ος Όμιλος

Αταλάντα-Στουρμ Γκρατς 1-0

Σπόρτινγκ Λ.-Ρακόβ Τσ. 2-1

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Αταλάντα 10

Σπόρτινγκ Λισ. 7

Στουρμ Γκρατς 4

Ρακόβ Τσεστόχοβα 1

5ος Όμιλος

Λίντσερ-Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 3-0

Τουλούζ-Λίβερπουλ 3-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Λίβερπουλ 9

Τουλούζ 7

Σεντ Ζιλουάζ 4

Λίντσερ 3

6ος Όμιλος

Ρεν-Παναθηναϊκός 3-1

Μακάμπι Χ.-Βιγιαρεάλ 1-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Ρεν 9

Βιγιαρεάλ 6 -3αγ.

Παναθηναϊκός 4

Μακάμπι Χάιφα 1 -3αγ.

7ος Όμιλος

Σερβέτ-Σερίφ Τιράσπολ 2-1

Σλάβια Πράγας-Ρόμα 2-0

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Σλάβια Πράγας 9

Ρόμα 9

Σερβέτ 4

Σερίφ Τιρασπόλ 1

8ος Όμιλος

Καραμπάγκ-Λεβερκούζεν 0-1

Χάκεν-Μόλντε 1-3

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Λεβερκούζεν 12

Καραμπάγκ 6

Μόλντε 6

Χάκεν 0

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας