Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαEuropa League: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παίζουν τα ρέστα τους για την...

Europa League: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση

Στον 6ο όμιλο ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Βιγιαρεάλ την οποία είχε κερδίσει με σκορ 2-0 στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα των ομίλων. Το Τριφύλλι χρειάζεται αποκλειστικά τη νίκη για να ελπίζει.

Τα ρέστα τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θα παίξουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, με τις τρεις ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται με την πλάτη στον τοίχο κατά την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Στον 1ο όμιλο ο Ολυμπιακός ψάχνει μια μεγάλη βραδιά στη Γερμανία κόντρα στη Φράιμπουργκ, με την ελπίδα ότι θα μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς, ώστε να παίξει μετά με την Τόπολα την τελευταία αγωνιστική και σε συνδυασμό μόνο με ήττα της Φράιμπουργκ από τη Γουέστ Χαμ, να παίξει στα πλέι οφ. Ειδάλλως κι αν δεν στραβώσει τελείως το πράγμα, να πάει για την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο UEFA Europa Conference League.

Στον 2ο όμιλο στην Αθήνα βρίσκεται η Μπράιτον για να πάει στην OPAP Arena που αναμένεται καυτή. Η ΑΕΚ έχει τρεις λιγότερους βαθμούς από τους «γλάρους», με τους 3/4 να έχουν έρθει από τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στην Αγγλία. Αν η Ένωση ηττηθεί απόψε το παιχνίδι πρόκρισης τελειώνει εδώ, και θα πάει τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Άγιαξ είτε μόνο για νίκη είτε και για ισοπαλία ώστε να συνεχίσει στο Conference.

Στον 6ο όμιλο ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Βιγιαρεάλ την οποία είχε κερδίσει με σκορ 2-0 στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα των ομίλων. Το Τριφύλλι χρειάζεται αποκλειστικά τη νίκη για να ελπίζει, με το «κίτρινο υποβρύχιο» να έχει και ένα ματς λιγότερο μετά την αναβολή του αγώνα κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα όταν κλιμακώθηκαν οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Οι διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι στο δίποντο, αλλά η πρόκριση φαντάζει απελπιστικά δύσκολη μιας και οι Ισπανοί θα πρέπει να ηττηθούν στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια τους. Αλλιώς κι εδώ Conference για την ελληνική ομάδα είτε με νίκη είτε και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στους Ισραηλινούς.

Στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ πάει στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να κρατήσει την πρώτη θέση του 7ου ομίλου. Οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη προκριθεί μαζί με τους Γερμανούς, ωστόσο η πρωτιά θα τους εξασφαλίσει τον εύκολο δρόμο για τη συνέχεια, ενώ η δεύτερη στέλνει στα πλέι οφ. Ένας βαθμός είναι αυτός που χωρίζει τις δύο πλευρές, συνεπώς ακόμη και η διατήρηση του αήττητου από τον ΠΑΟΚ του δίνει το πάνω χέρι για να κρατήσει το προβάδισμα και να τελειώσει τη δουλειά με την Ελσίνκι στην Τούμπα στις 14/12.

Πρόγραμμα μεταδόσεων

19:45 Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός /COSMOTE SPORT 4 HD

19:45 ΑΕΚ – Μπράιτον /COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 5 HD

22:00 Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ /COSMOTE SPORT 6 HD

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας