Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 2Μουντιάλ 2022: Τις εντυπώσεις η Τυνησία, την πρόκριση η Αυστραλία (vid)

Μουντιάλ 2022: Τις εντυπώσεις η Τυνησία, την πρόκριση η Αυστραλία (vid)

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της 3ης αγωνιστικής -με την οποία «έπεσε η αυλαία» απόψε (30/11)- στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ ήταν η Τυνησία αλλά η μεγάλη κερδισμένη ήταν η Αυστραλία που «σφράγισε το εισιτήριο» και προκρίθηκε στους «16» μαζί με τη Γαλλία, η οποία το είχε στις… βαλίτσες της από την προηγούμενη αγωνιστική.

Για το εναρκτήριο λάκτισμα στο «Education City Stadium» η Γαλλία παρατάχθηκε -ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και μ’ εξασφαλισμένη την πρόκριση- με αλλαγές. Η Τυνησία γνωρίζοντας πως η νίκη ήταν μονόδρομος για να διεκδικήσει πρόκριση.

Εντός των τεσσάρων γραμμών οι «τρικολόρ» είχαν το όνομα αλλά οι Αφρικανοί τη χάρη. Είχαν πάθος, περισσότερη ενέργεια, ιδέες, ήταν καλύτεροι. Οι τυπικά γηπεδούχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης παρουσίασαν… ύφος μπλαζέ, δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί μόνο στο τελευταίο περίπου 20λεπτο.

Η Τυνησία σκόραρε στο 8′ αλλά το γκολ δεν κατακυρώθηκε γιατί ο Γκαντρί που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ήταν οφσάιντ. Όμως στο 56′, η αγωνιστική ανωτερότητα της Τυνησίας, δικαιώθηκε. Ο Καζρί, ύστερα από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, έκανε το 1-0.

 

 

Στο 90’+8′ ο Γκριεζμάν παραβίασε την εστία του Νταχμέν αλλά το γκολ δεν μέτρησε και οι Αφρικανοί πέτυχαν μια ιστορική νίκη.

Όμως, αποχαιρετούν το Κατάρ. Γιατί την ίδια ώρα, στο «Al Janoub Stadium», η Αυστραλία επικράτησε της Δανίας με το ίδιο σκορ.

Χάρη στο γκολ του Λέκι στο 60′.

Έτσι, τα «καγκουρό» ισοβάθμισαν με τη Γαλλία αλλά προκρίθηκαν καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Η Τυνησία τερμάτισε τρίτη και στην τελευταία θέση η Δανία.

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταχμέν, Ταλμπί, Μεριά, Γκαντρί, Μααλούλ, Λεϊντουνί, Σκίρι, Μπρον, Κεσχρίντα, Σλιμανέ (83′ Αμπντί), Ρομντάν (74′ Σαλαλί), Καζρί (60′ λ.τρ. Τζεμπάλι).

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63′ Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79′ Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73′ Γκριεζμάν), Βερετού (63′ Ραμπιό), Κομάν (63′ Μπαπέ), Κόλο Μουανί.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπεϊτς, Λέκι (89’ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46’ Μπάκους), Ντιουκ (82’ ΜακΛάρεν), ΜακΓκρί (74’ Ράιτ).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Ράσμους Κρίστενσεν, Άντερσεν, Αντρέας Κρίστενσεν (46’ Μπα), Μέλε (70’ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59’ Ντάμσγκααρντ), Όλσεν (69’ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59’ Ντόλμπεργκ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας