Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 2Μουντιάλ 2022: «Αέρας» προκρίθηκε η Αργεντινή, με καρδιοχτύπι η Πολωνία (vid)

Μουντιάλ 2022: «Αέρας» προκρίθηκε η Αργεντινή, με καρδιοχτύπι η Πολωνία (vid)

Η Αργεντινή νίκησε την Πολωνία με 2-0 και το Μεξικό τη Σαουδική Αραβία με 2-1, για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Για τους «16» τα «εισιτήρια σφράγισαν» οι Νοτιοαμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Σε μια βραδιά θρίλερ μέχρι σχεδόν το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η Αργεντινή θ’ αναμετρηθεί (3/12, 21:00) με την Αυστραλία και η Πολωνία θα «μονομαχήσει» (4/12, 17:00) με τη Γαλλία.

Στο στάδιο «974» της Ντόχα είχαμε παράσταση για έναν ρόλο. Η Αργεντινή ήταν η πρωταγωνίστρια και η Πολωνία η κομπάρσος του… έργου. Ένα στατιστικό είναι αρκετό να το επιβεβαιώσει. Οι τελικές προσπάθειες στον στόχο ήταν 13-0…

Στο «ταγκό» που… χόρεψε την Πολωνία, η «αλμπισελέστε» επικράτησε μόνο με 2-0.

Γιατί έχασε αρκετές ευκαιρίες με πιο κλασική αυτή του 39′. Όταν ο Σέζνι σταμάτησε τον Μέσι από την άσπρη βούλα.

Όμως, στο 46′ ο ΜακΆλιστερ «άνοιξε» το σκορ.

Και στο 67′ ο Άλβαρες «τελείωσε» τον αγώνα.

Μέχρι το τελικό τριπλό σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή, Ντάνι Μάκελι, οι Πολωνοί για το μόνο που ενδιαφέρονταν ήταν μην κάνουν φάουλ και πάρουν κάρτα. Μάρκαραν με… τα μάτια, γιατί το αποτέλεσμα στο έτερο παιχνίδι του ομίλου τους έδινε την πρόκριση -με ισοβαθμία σε όλα τα προηγούμενα κριτήρια- λόγω καλύτερης θέσης στον πειθαρχικό έλεγχο.

Κατάσταση που κράτησε ως το 90’+5′. Όταν, στο στάδιο «Lusail Iconic», ο Αλ Νταουσάρι διαμόρφωσε το 2-1.

Αποτέλεσμα το οποίο -έμεινε ως τη λήξη και- έστειλε «στα γεμάτα» (καλύτερη διαφορά τερμάτων) την Πολωνία στους «16» και το Μεξικό στον δρόμο της επιστροφής.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα «σομπρέρο» ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Με τα γκολ των Μάρτιν (47′) και Τσάβες με απευθείας εκτέλεση φάουλ (53′).

Ενώ, τρία λεπτά αργότερα ο Λοσάνο κούνησε τα δίχτυα του Αλ Οβάις για τρίτη φορά αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν κατακυρώθηκε.

Έτσι, παρά τη νίκη το Μεξικό αποχαιρετά το Κατάρ και ετοιμάζεται περίλυπο να τσεκάρει τα εισιτήρια για το σπίτι.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

ΠΟΛΩΝΙΑ (Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Κας, Κίβιος, Γκλικ, Μπερεζίνσκι (72’ Γέρντεζικ), Μπιέλικ (62’ Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (83’ Πιόντεκ), Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι (46’ Καμίνσκι), Σβιντέρσκι (46’ Σκόραρ), Λεβαντόφσκι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνεζ, Ακούνια (59’ Ταλιαφίκο), Ρομέρο, Οταμέντι, Μολίνα, Ντε Πολ, ΜακΆλιστερ (83’ Αλμάδα), Φερνάντεζ (79’ Πεσέλα), Άλβαρεζ (79’ Λαουτάρο), Μέσι, Ντι Μαρία (59’ Παρέδες).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλ Οβάις, Αλγκανάμ (88′ Μπαχέμπρι), Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37′ Σαραχίλι), Αλ Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46′ Μαντού), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62′ Αλομπούντ), Κάν.ο

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Σάντσες (88′ Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες (88′ Φούνες Μόρι), Τσάβες, Λοσάνο, Πινέδα (77′ Ροντρίγκες) Βέγκα (46′ Αντούνα), Μαρτίν (77′ Χιμένες).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας