Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 3Μουντιάλ 2022: «Ρίχνει αυλαία» η φάση των ομίλων

Μουντιάλ 2022: «Ρίχνει αυλαία» η φάση των ομίλων

Με τις τέσσερις αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική σε 7ο και 8ο όμιλο, «ρίχνει αυλαία» σήμερα (2/12) η φάση των ομίλων στο Μουντιάλ που διεξάγεται στα γήπεδα του Κατάρ. Το διακύβευμα είναι τα δύο εναπομείναντα «εισιτήρια» για τους «16», αφού τα δύο πρώτα είναι -από την προηγούμενη αγωνιστική- στην κατοχή Βραζιλίας και Πορτογαλίας.

Πρώτες στη σέντρα για το εναρκτήριο λάκτισμα θα βρεθούν (17:00) οι ομάδες του 8ου ομίλου. Στο στάδιο «Al-Janoub» της πόλης Αλ Ουάκρα θ’ αναμετρηθούν η Γκάνα με την Ουρουγουάη. Για τη «σελέστε» η νίκη είναι μονόδρομος, αφού μόνο έτσι θα έχει ελπίδες πρόκρισης. Στα «μαύρα αστέρια», λογικά, αρκεί και η ισοπαλία για να «σφραγίσουν το εισιτήριο».

Εκτός και αν, στο στάδιο «Education City» της Ντόχα, η Ν. Κορέα κάνει… μύθους με την Πορτογαλία. Οι «πολεμιστές ταεγιούκ» προσβλέπουν σε δική τους επικράτηση και ταυτόχρονα, στο άλλο παιχνίδι, σε νίκη των Νοτιοαμερικάνων αλλά με σκορ τέτοιο που δεν θα τους δώσει -με καλύτερη διαφορά τερμάτων- το «εισιτήριο».

Η πρωτοπόρος του ομίλου Πορτογαλία, απαλλαγμένη από το άγχος της πρόκρισης, έχει ως πρωταρχικό στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα (πρωτιά). Η βαθμολογία του 8ου ομίλου: Πορτογαλία 6 (5-2), Γκάνα 3 (5-5), Ν. Κορέα 1 (2-3), Ουρουγουάη 1 (0-2).

Τέσσερις ώρες αργότερα (21:00), θα παραταχθούν για τη σέντρα οι ποδοσφαιριστές των ομάδων του 7ου ομίλου. Τα δεδομένα στο γκρουπ είναι αντίστοιχα με αυτά στον 8ο. Η τελευταία στην κατάταξη Σερβία αντιμετωπίζει, στο στάδιο «974» της Ντόχα, τη δεύτερη Ελβετία. Οι Βαλκάνιοι «καίγονται» για την κατάκτηση των τριών πόντων, στους «τραπεζίτες», μάλλον, θα είναι αρκετή και η ισοπαλία.

Αν βέβαια το Καμερούν, την ίδια ώρα στο στάδιο «Lusail Iconic», δεν… χορέψει σάμπα την Βραζιλία. Η οποία, ως κάτοχος του «εισιτηρίου» για τους «16», θ’ αγωνιστεί για να παραμείνει πρώτη στον όμιλο. Η βαθμολογία του 7ου: Βραζιλία 6 (3-0), Ελβετία 3 (1-1), Καμερούν 1 (3-4), Σερβία 1 (3-5).

Το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις:

8ος όμιλος (17:00)

Γκάνα-Ουρουγουάη (Στάδιο «Al-Janoub», Αλ Ουάκρα) ΑΝΤ1
Νότια Κορέα-Πορτογαλία (Στάδιο «Education City», Ντόχα) antenna.gr/ΑΝΤ1+

7ος όμιλος (21:00)

Σερβία-Ελβετία (Στάδιο «974», Ντόχα) antenna.gr/ΑΝΤ1+
Καμερούν-Βραζιλία (Στάδιο «Lusail Iconic», Λουσάιλ) ΑΝΤ1

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας