Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία πίκρανε τους Σέρβους, στους «16» με τη Βραζιλία...

Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία πίκρανε τους Σέρβους, στους «16» με τη Βραζιλία (vid)

Η Ελβετία νίκησε 3-2 τη Σερβία, για την 3η και τελευταία αγωνιστική στον 8ο όμιλο, και προκρίθηκε στους «16» μαζί με τη Βραζιλία που έχασε 1-0 από το Καμερούν. Η «Σελεσάο» θ’ αντιμετωπίσει (5/12, 21:00) τη Ν. Κορέα και η Ελβετία θ’ αγωνιστεί (6/12, 21:00) με την Πορτογαλία.

Το γνωστό αστείο «γκολ εσείς, σέντρα εμείς» βρήκε εφαρμογή απόψε (2/12) στο στάδιο «974» της Ντόχα, όπου έγινε ο «τελικός» ανάμεσα στη Σερβία-Ελβετία. Αμφότερες ήθελαν τη νίκη και το έδειξαν πάνω «στο πράσινο χαλί». Παίζοντας… πινγκ πονγκ πρόκρισης, με το «εισιτήριο» να… πηγαινοέρχεται.

Οι «τραπεζίτες» μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο απείλησαν με Εμπολό και Tζάκα αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αντέδρασε σωστά. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, το ίδιο και το… θερμόμετρο κοντά ή/και μέσα στις δύο περιοχές.

Τον… χορό των γκολ «άνοιξαν» οι τυπικά γηπεδούχοι με τον Σακίρι (20).

Χάρηκαν μόνο για επτά λεπτά, αφού ο Μίτροβιτς ισοφάρισε στο 27′ και στο 35′ ο Βλάχοβιτς και οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν την ολική ανατροπή.

Όμως, πριν οι δύο ομάδες πάνε στ’ αποδυτήρια, η Ελβετία έκανε το 2-2 με τον Εμπολό (44′).

Όπως αναμενόταν, στο δεύτερο 45λεπτο, ο αγώνας «φούντωσε» ακόμα περισσότερο. Με το… καλησπέρα η Ελβετία μπήκε ξανά σε «θέση οδηγού» με τον Φρόιλερ (48′). Ως το τελικό τριπλό σφύριγμα του Αργεντινού διαιτητή, Φερνάντο Ραπαγίνι, υπήρξαν προϋποθέσεις για γκολ εκατέρωθεν αλλά καμιά από τις δύο εστίες δεν παραβιάστηκε. Έτσι, η Ελβετία νίκησε με 3-2.

After a five-goal fest, the Swiss are heading to the Knockout Stages! 🇨🇭@adidasfootball | #FIFAWorldCup

Και είναι… καθ’ οδόν για τους «16» της διοργάνωσης.

Το διακύβευμα αλλά και η εξέλιξη του αγώνα, προφανώς, είχαν εκτοξεύσει την αδρεναλίνη. Με συνέπεια το «καθαρό μυαλό» να έχει… μείνει στ’ αποδυτήρια. Στο 68ο ο Τζάκα έδειξε τα γεννητικά του όργανα προς τον σερβικό πάγκο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις που δεν ξέφυγαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στις καθυστερήσεις έγιναν έντονες αψιμαχίες, κυρίως μεταξύ Τζάκα και Μιλένκοβιτς.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το κλίμα στο στάδιο «Lusail Iconic» στην πόλη Λουσάιλ. Το Καμερούν ήθελε αλλά δεν μπορούσε να «κοντράρει» τη Βραζιλία και περιορίστηκε στον… δεύτερο ρόλο. Παρ’ όλα αυτά κέρδισε.

Η «Σελεσάο» ήταν κυρίαρχη, χωρίς οι παίκτες της να έχουν «το πόδι στο γκάζι». Όμως, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Επασί. Ο τερματοφύλακας των «αδάμαστων λιονταριών» ήταν εκπληκτικός, «κατέβασε ρολά» πολλές φορές. Επιθετικά το Καμερούν ήταν αναιμικό. Ουσιαστικά έκανε δύο ευκαιρίες.

Τη μια στο 45’+4′, όταν ο Έντερσον αντέδρασε υποδειγματικά και εντυπωσιακά στην κεφαλιά του Εμπεουμό.

Η δεύτερη ήταν στο 90’+3′ όταν ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Αμπουμπακάρ που έκανε το 1-0.

Μάλιστα, ο σκόρερ «τρελάθηκε» από τη χαρά του. Έβγαλε τη φανέλα, αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα του Αμερικανού διαιτητή, Ισμαέλ Ελφάθ, και αποβλήθηκε.

Το γεγονός δεν τον στεναχώρησε. Το ίδιο έγινε και με τη Βραζιλία που υπέστη μια ανώδυνη ήττα, αφού είχε εξασφαλίσει το πάσο για τους «16». Όπου, θα βρεθεί ως πρώτη από τον όμιλο γιατί έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμή της Ελβετία.

ΣΕΡΒΙΑ (N. Στοϊκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55’ Γκούντελι), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (58’ Μαξίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78’ Τζούρισιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55’ Γιόβιτς).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μ. Γιακίν): Κόμπελ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (90+6’ Οκαφόρ), Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Σο (69’ Φερνάντες), Βάργκας (83’ Φασνάχτ), Σερ, Σακίρι (69’ Ζακάρια).

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ρίγκομπερτ Σονγκ): Επασί, Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ, Ενγκαμαλέου (86΄ Μπεκελί), Ανγκισά, Κούντε (68΄ Εντσάμ), Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο (64΄ Εκαμπί).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55΄ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55΄ Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55΄ Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64΄ Πέδρο), Άντονι (79΄ Ραφίνια).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας