Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Ατρόμητος-ΑΕΚ: Ως την Παρασκευή (3/3) η απόφαση

Ατρόμητος-ΑΕΚ: Ως την Παρασκευή (3/3) η απόφαση

Εκδικάστηκε σήμερα (24/2) η έφεση της ΑΕΚ στην πρωτόδικη απόφαση για τον μη διεξαχθέντα αγώνα με τον Ατρόμητο. Να θυμίσουμε ότι το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League 1 είχε αποφανθεί πως η γηπεδούχος ομάδα του Περιστερίου δεν είχε υπαιτιότητα και πως ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί. Ως την Τετάρτη υφίσταται δικαίωμα κατάθεσης υπομνήματος και η ετυμηγορία στην προσφυγή των «κιτρινόμαυρων» αναμένεται ως την επόμενη Παρασκευή (3/3).

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου τρεις ώρες μετά το… εναρκτήριο λάκτισμά της. Η βασική νομική εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι λανθασμένη γιατί υπάρχει 12ετές συμφωνητικό ανάμεσα στον δήμο Περιστερίου και Ατρόμητο για τη χρήση του Δημοτικού Γηπέδου από την ΠΑΕ.

Ο βασικός δικηγόρος του Ατρομήτου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε «ν’ απορριφθεί η ένσταση της ΑΕΚ λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος και ότι γενικά είναι αβάσιμη». Πρόσθεσε πως «η ΑΕΚ μπορεί να είναι σήμερα εδώ παρούσα ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει κάτι να εξετάσουμε. Είναι προδικαστικό θέμα. Και μόλις τελειώσω θα ζητήσω τη διακοπή της διαδικασίας για να τεθεί θέμα παρουσίας της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού». Καταλήγοντας ότι «Ο μοναδικός που θα μπορούσε να εφεσιβάλει είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εφόσον κρίνει ότι υπάρχει παράβαση από το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έκανε έφεση και πλέον η υπόθεση καθίσταται αμετάκλητη».

Απόρριψη της «κιτρινόμαυρης» έφεσης ζήτησε και ο κύριος νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, που αναρωτήθηκε -όπως και στην πρωτόδικη εκδίκαση- αν αποκλείεται η πιθανότητα «δολιοφθοράς ή ανθρώπινου λάθους; Ο φόβος να γίνουμε περίγελος είναι το λιγότερο. Υπάρχει ο φόβος να μην τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτό που ζητάμε είναι να κριθούν οι βαθμοί στο γήπεδο».

Ο βασικός δικηγόρος του Ολυμπιακού, Βασίλης Δημακόπουλος, συντάχθηκε με την άποψη του κυρίου Κούγια, επισημαίνοντας: «Μόνο ο αρμόδιος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα μπορούσε να ασκήσει έφεση. Η έφεση της ΑΕΚ είναι απαράδεκτη. Η ΑΕΚ διεκδικεί να μην γίνει ο αγώνας και να μην κριθεί στον αγωνιστικό χώρο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας