Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟ Ν. Ανδρουλάκης θα κληθεί στην ΕΥΠ για την υπόθεση παρακολούθησής του

Ο Ν. Ανδρουλάκης θα κληθεί στην ΕΥΠ για την υπόθεση παρακολούθησής του

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κληθεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έτσι ώστε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

Το κινητό του Ν. Ανδρουλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, βρισκόταν υπό παρακολούθηση επί τρεις μήνες. Η επισύνδεση -που δεν έγινε με το λογισμό Predator αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις- διακόπηκε δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε». Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση.

Όπως αναφέρουν οι πηγές της κυβέρνησης, η καταγγελία του κυρίου Ανδρουλάκη λειτούργησε ως καταλύτης. Ωστόσο, επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση για τους χειρισμούς της ΕΥΠ και όταν κατέστη σαφές το τι συμβαίνει, δεν επέτρεψε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δια της παραίτησης Δημητριάδη, αλλά πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», τονίζουν.

Η κλήση του Ν. Ανδρουλάκη θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος ορίστηκε σήμερα (5/8) αντικαταστάτης του παραιτηθέντα, Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στην Κρήτη, αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση. Να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει κάνει μηνυτήρια αναφορά, την οποία κατέθεσε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν η Χαριλάου Τρικούπη θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία που θα τεθούν σε γνώση του Ν. Ανδρουλάκη. Κάτι τέτοιο άλλωστε παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Π. Κοντολέων, παραιτήθηκε «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων». Σύμφωνα δε με κυβερνητικές πηγές, δεν είχε παράσχει στο Μέγαρο Μαξίμου τη δέουσα ενημέρωση σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας