Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠογέτ: «Κλειδί» για να νικήσουμε να τα δώσουμε όλα

Πογέτ: «Κλειδί» για να νικήσουμε να τα δώσουμε όλα

Οι Γκουστάβο Πογέτ και Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησαν για τον αυριανό (24/3, 21:45) αγώνα με το Γιβραλτάρ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι για να έρθει η νίκη το «κλειδί» είναι οι παίκτες να τα δώσουν όλα. Ακόμα, επανέλαβε ότι -παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που δημιουργεί η παρουσία Γαλλίας και Ολλανδίας- στόχος των «γαλανόλευκων» είναι η απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Πογέτ, είπε: «Το “κλειδί” αύριο είναι παίξουμε στο πιο καλό επίπεδο. Να νικήσουμε και να μην κρατήσουμε τίποτα. Το ματς της Δευτέρας είναι φιλικό. Δεν έχουμε καν κοιτάξει τη Λιθουανία.

Όταν ανέλαβα ήξερα ποιος είναι ο πρώτος μας στόχος. Ήταν το Nations League. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση αλλά δεν σκεφτόμαστε τώρα τη δεύτερη ευκαιρία μέσα από τα μπαράζ. Θα πάρουμε παραπάνω ρίσκα αλλά θέλουμε να πάρουμε την απευθείας πρόκριση. Δεν σκεφτόμαστε τα playoffs του Nations League αλλά έχουμε το μυαλό μας στον όμιλο. Είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και προσπαθούμε να πάμε στην τελική φάση μέσα από τον όμιλο. Όσο για τους παίκτες πάντα έρχονται νέοι ποδοσφαριστές και έρχονται αυτοί που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημα των ομοσπονδιακών τεχνικών, να επιλέγουν τους παίκτες με την καλύτερη φόρμα».

Για τους ποδοσφαιριστές του: «Ξέρω τους “κανόνες” δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Γνωρίζω την ομάδα, τις προσωπικότητες, τις αντιδράσεις τους. Οπότε είναι ευκολότερο, αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο θα έλεγα πως θέλω δύο-τρεις εβδομάδες για να μπορέσω να κάνω τα παιχνίδια. Ξέρω τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά και αυτοί ξέρουν τι μπορούμε να τους δώσουμε εμείς σαν τεχνικό επιτελείο. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όχι τέλεια».

Αν η ομάδα θα επιχειρήσει να παίξει παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως στο Nations League: «Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ως προπονητής σέβομαι το ποδόσφαιρο. Εξαρτάται από το παιχνίδι, τη θέση, τη στιγμή. Μπορεί να έχεις διαφορετικές στιγμές στο παιχνίδι. Άλλες φορές πρέπει να κοντρολάρεις το παιχνίδι, άλλες φορές να παίζεις επιθετικότερα. Θα το δούμε μετά το αυριανό παιχνίδι».

Αν η αρχική ενδεκάδα θα έχει εκπλήξεις: «Εκπλήξεις όχι, δεν νομίζω. Εξαρτάται βέβαια και από τη σημερινή προπόνηση. Έχω στο μυαλό μου την ομάδα, απομένουν μικρές λεπτομέρειες. Θέλω να πάρω και μια τελική απόφαση αλλά πάντα μπορεί να προκύψει κάτι στην τελευταία προπόνηση».

Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο: «Πολύ σημαντική η εμπειρία του. Έλεγα πριν πως υπάρχουν παίκτες που μπορεί να είναι πότε στα πάνω τους, πότε στα κάτω τους. Ο Βλαχοδήμος είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο, ένας επαγγελματίας με σταθερή απόδοση. Είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη να υπερασπίζεται την εστία της Εθνικής».

Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας της ομάδας -μεταξύ άλλων- αναγνώρισε τη δυσκολία του εγχειρήματος της απευθείας πρόκρισης. Πρόσθεσε, πάντως, ότι στο μυαλό των παικτών δεν βρίσκεται η δυνατότητα να «σφραγίσουν εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γερμανίας μέσω του Nations League. «Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με όλο το σεβασμό προς το Γιβραλτάρ. Όλοι οι παίκτες σκεφτόμαστε τον όμιλο που είμαστε τώρα και όχι τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League και να πάμε στα γήπεδα της Γερμανίας».

Αν η θετική παρουσία στο Nations League έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: «Εννοείται γιατί σαν ομάδα δένεις και ανεβαίνεις, γινόμαστε μια γροθιά. Κάναμε μια καλή αρχή στα προηγούμενα ματς και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για την αξία της αμυντικής λειτουργίας: «Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη και για εμάς τους τερματοφύλακες και τους αμυντικούς είναι αρκετά σημαντικό».

Πώς νιώθει που ο αγώνας θα γίνει στην Πορτογαλία, όπου αγωνίζεται: «Πάρα πολύ καλά, νιώθω σαν το σπίτι μου. Χαίρομαι που έφερα την Εθνική ομάδα στην Πορτογαλία, Έχω παίξει πολλές φορές σε αυτό το στάδιο έχω θετικές αναμνήσεις. Έχω κερδίσει και ένα Κύπελλο εδώ. Αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στους συμπαίκτες μου να τους δώσω κίνητρο. Όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και όλοι μαζί να τα πάμε καλύτερα».

Αν η πρεμιέρα με θεωρητικά εύκολο αντίπαλο βοηθάει: «Κάθε ματς είναι δύσκολο, πρέπει να κυνηγήσεις τους τρεις βαθμούς. Σαν ομάδα έχουμε ένα καλό κλίμα, έχουμε δέσει και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε με την καλή δουλειά του κόουτς να κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τη σχέση του με τους άλλους δύο τερματοφύλακες: «Και οι τρεις τερματοφύλακες παίζουμε σε ένα καλό επίπεδο. Είμαστε καλοί φίλοι, έχουμε καλό κλίμα οι τρεις μας και με τον προπονητή τερματοφυλάκων και προσπαθούμε σε κάθε προπόνηση να γινόμαστε καλύτεροι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο».

Για την Μπενφίκα: «Ναι σίγουρα, τα πάμε εξαιρετικά με την Μπενφίκα, έχουμε μια καλή σεζόν. Αλλά τώρα βρίσκομαι στην Εθνική και έχω το μυαλό μου μόνο εδώ. Για τη Μπενφίκα θα τα πούμε από την επόμενη Τρίτη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας