Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 4Σύσκεψη ΕΠΟ-6άδας ΠΑΕ: Πολύ φασαρία για το τίποτα

Σύσκεψη ΕΠΟ-6άδας ΠΑΕ: Πολύ φασαρία για το τίποτα

Χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν, έγινε -στα γραφεία της ΕΠΟ- σήμερα (27/3) η σύσκεψη των εκπροσώπων από τις 6 ΠΑΕ που συμμετέχουν στα Stoiximan Super League Playoffs με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον αρχιδιαιτητή.

Στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο, και τον επικεφαλής στην ΚΕΔ/ΕΠΟ, Στιβ Μπένετ, βρέθηκαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, (διαδικτυακά) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος Αχιλλέας Μπέος, οι συνεργάτες τους και από την ΠΑΕ Άρης ο δικηγόρος, Παναγιώτης Μπιλίρης.

Ακούστηκαν αντικρουόμενες θέσεις, υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης αλλά όχι σύγκλιση απόψεων και αποτέλεσμα, κάθε ομάδα εξέφρασε τη δική της θέση. Επιβεβαιώθηκε πως δεν υπάρχει βούληση και ως εκ τούτου περιθώρια πραγματικής συνεργασίας αλλά επιδίωξη διατήρησης/αλλαγής του στάτους κβο, ανάλογα που βρίσκεται κάθε ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε να μην υπάρχουν «φαινόμενα Νταμπάνοβιτς», ν’ αποκλειστούν «διά ροπάλου» διαιτητές ποδοσφαιρικά υποανάπτυκτων χωρών και να επιλέγονται elit διαιτητές από τα δέκα καλύτερα πρωταθλήματα ή τουλάχιστον Α’ κατηγορίας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε για πρόοδο της διαιτησίας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς του ποδοσφαίρου και τόνισε ότι δεν θα δεχτεί ορισμούς από κανέναν άλλον, πλην της ΚΕΔ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επανέλαβε την απουσία εμπιστοσύνης σε ΕΠΟ και ΚΕΔ ΕΠΟ, ζητώντας την παραίτηση του αρχιδιαιτητή και ν’ αναλάβει την εξασφάλισε elite διαιτητών η Super League 1.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανρήθηκε ενασχόληση με τους ορισμούς οποιουδήποτε άλλου πλην της ΚΕΔ, προσθέτοντας πως η ομαλή λήξη του πρωταθλήματος εξαρτάται από τη διάθεση και τη συμπεριφορά του «Big 4».

Η ΠΑΕ Άρης εξέφρασε τη δυσφορία της για τις επιλογές Μπένετ, επισημαίνοντας πως αν δεν μπορούν να έρθουν καλύτερης ποιότητας διαιτητές πρέπει ο αρχιδιατητής ν’ αποχωρήσει.

Σε απλά ελληνικά, και να μην είχε γίνει η σύσκεψη δεν θα υπήρχε διαφορά. Μ’ εξαίρεση τις μπηχτές και τις προσβολές μεταξύ συμμετεχόντων ακόμα και δημόσια. Για παράδειγμα ο Δ’ αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαππάς, αποχωρώντας, δήλωσε πως έκανε «δώρο μια φούστα στον Μπαλτάκο για να τη φορέσει». Από τις διαρροές που υπήρξαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League φέρεται να πέταξε μπλοκάκι στον πρόεδρο της ΕΠΟ και ν’ αποκαλούσε συνεχώς μ@%$&α τον αρχιδιαιτητή. Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ ΑΕΚ αναρωτήθηκε «ως τι ασχολείται ο Κλάτενμπεργκ; Του έχετε ρίξει δίπλα την Μάτα Χάρι για να σας κάνει τα γούστα» είπε.

Μπένετ: «Αυτοπροτάθηκε διαιτητής για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ»

Όπως δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο αρχιδιαιτητής ανέφερε ότι υπήρξε διαιτητής που αυτοπροτάθηκε να σφυρίξει στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

«Είχαμε μια σοκαριστική καταγγελία/αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ που μας έδειξε στην οθόνη μήνυμα από διαιτητή ξένο χωρίς να φαίνεται το όνομα του ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στο παιχνίδι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Η καταγγελία είναι σοβαρή.

Στη συνέχεια ο κ. Μπένετ, απ’ όσα μας είπε πάντα, ανέφερε στον συγκεκριμένο ρέφερι πως έχει βρει διαιτητές για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά ο διαιτητής εξέφρασε την επιθυμία να αλλάξουν αυτοί οι διαιτητές και να έρθει ο ίδιος, ο οποίος δεν ξέρουμε ποιος είναι. Και εν συνεχεία αφού αρνήθηκε να αλλάξει οποιοσδήποτε διαιτητής τον ρώτησε τι εθνικότητας είναι οι διαιτητές, φαίνεται σε όλους πολύ ύποπτο αυτό.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την σφοδρή επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει ως το τέλος. Ο κ. Μπένετ μας είπε πως έχει αναφερθεί στην UEFA για αυτό το κομμάτι γιατί μας φαίνεται ύποπτο πως ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται να διατητεύσει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Καταλαβαίνετε πως αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τσιμπουτί, όχι στην Ελλάδα.

Είναι σφοδρή επιθυμία όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ αυτή η υπόθεση να φτάσει ως το τέλος. Να αποκαλυφθεί, σεβόμαστε τον κ. Μπένετ που δεν ήθελε να αποκαλύψει το όνομα του διαιτητή, επειδή υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα. Αλλά είναι επιθυμία όλων μας να παραπεμφεί παραδειγματικά αυτός ο διαιτητής και από την UEFA.

Υποθέτω πως ήταν elite αλλά δεν έχει σημασία αν ήταν πρώτης κατηγορίας ή elite. Έχετε ακούσει ποτέ ξανά να αυτοπροτείνεται διαιτητής να διαιτητεύσει μας. Και ερασιτέχνης να ήταν αν μπορείτε να μου βρείτε κάποιον».

Μπαλτάκος: «Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία αλλά χάλασε τελευταία στιγμή»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος, σε δηλώσεις του ανέφερε: Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία ότι η ΕΠΟ δεν θα ακολουθήσει και δεν τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες 9 αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α’ κατηγορίας, ούτως ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κερδίσει ο καλύτερος».

Την αιτία που δεν έρχονται περισσότεροι elite διαιτητές: «Ο Μπένετ τα έχει εξηγήσει όλα και οι προλαλήσαντες σας έχουν πει. Αυτό που σας λέω με λίγα λόγια, αν και εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την ΚΕΔ, είναι ότι η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κ. Μπένετ, έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίζει να κάνει.

Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας».

Για την αυτοπρόταση διαιτητή: «Το άκουσα εκεί ήμουν. Επειδή αυτό αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν θα ήθελα να πάρω θέση. Ο Μπένετ μας εξήγησε ότι υπάρχει ήδη ανάκριση από την UEFA. Δεν θα πάρω θέση σε κάτι που είναι υπό έρευνα».

Για το αν υπήρξε ένταση: “Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό, απ’ όλα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική».

Μπέος: «Εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, όχι για το ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Τόσος κόσμος, τόσοι δημοσιογράφοι, αφήνετε την ώρα σας να κάνετε τι; Αυτό το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ούτε στο Τζιμπουτί! Είναι μια φαρσοκωμωδία! Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Δεν ξέρω τον λόγο, που μαζευτήκαμε εδώ.

Εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, όχι για το ποδόσφαιρο. Διαφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές. Το τι έγινε μέσα θα σας το πουν οι άλλοι. Δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο αν δεν παρθούν εδώ και τώρα αποφάσεις και δεν γίνουν τομές. Δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο. Το θέατρο των σκιών είναι εκεί μέσα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας