Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟ τεχνολογικός κολοσσός Alibaba αναπτύσσει το αντίπαλο δέος του ChatGPT

Ο τεχνολογικός κολοσσός Alibaba αναπτύσσει το αντίπαλο δέος του ChatGPT

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει τη δική του πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT, με την ονομασία Tongyi Qianwen. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τομέας υπολογιστικού νέφους (cloud computing) της εταιρείας θα ενσωματώσει το chatbot σε όλες τις εφαρμογές της εταιρείας στο «εγγύς μέλλον».

«Βρισκόμαστε σε μια τεχνολογική κρίσιμη στιγμή που καθοδηγείται από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba Ντάνιελ Ζανγκ κατά την κυκλοφορία του Tongyi Qianwen.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το Tongyi Qianwen, το οποίο θα λειτουργεί στα αγγλικά και στα κινέζικα, θα προστεθεί αρχικά στο DingTalk, την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον χώρο εργασίας της Alibaba. Θα εκτελεί μια σειρά από εργασίες, όπως μετατροπή των συνομιλιών σε συναντήσεις σε γραπτές σημειώσεις, συγγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σύνταξη επιχειρηματικών προτάσεων. Η Alibaba δήλωσε ότι το Tongyi Qianwen θα ενσωματωθεί και στο Tmall Genie, το οποίο είναι παρόμοιο με το «έξυπνο» ηχείο της φωνητικής βοηθού Alexa της Amazon.

Το ενδιαφέρον για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει αυξηθεί από την κυκλοφορία του ChatGPT από την OpenAI που υποστηρίζεται από την Microsoft. Το ChatGPT μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα που μοιάζει με ανθρώπινη και μπορεί να μιμηθεί άλλα στυλ γραφής, χρησιμοποιώντας ως βάση δεδομένων το διαδίκτυο όπως ήταν το 2021.

Η Microsoft έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία αυτή, η οποία προστέθηκε στη μηχανή αναζήτησής της Bing τον Φεβρουάριο. Ο αμερικανικός γίγαντας λογισμικού δήλωσε επίσης ότι θα ενσωματώσει μια έκδοση του ChatGPT στις εφαρμογές του Office, συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel, PowerPoint και Outlook.

Η Google της Alphabet και ο κινεζικός τεχνολογικός όμιλος Baidu έχουν επίσης ανακοινώσει τα δικά τους μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και έχουν κυκλοφορήσει παρόμοια chatbots. Η ρυθμιστική αρχή του κυβερνοχώρου της Κίνας παρουσίασε σχέδιο μέτρων για τη διαχείριση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τους προτεινόμενους κανόνες, οι εταιρείες θα είναι υπεύθυνες για τη νομιμότητα των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της τεχνολογίας, δήλωσε η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας.

Πηγές: BBC/ΕΡΤ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας