Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Παρά την ήττα «πέταξε» στον τελικό η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Παρά την ήττα «πέταξε» στον τελικό η ΑΕΚ

Μια ανώδυνη ήττα υπέστη απόψε (12/4) η ΑΕΚ στο «Γιώργος Καραϊσκάκης», στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 αλλά οι «κιτρινόμαυροι» «σφράγισαν το εισιτήριο» της πρόκρισης στον τελικό, χάρη στη νίκη τους με 3-0 στην «Opap Arena».

Η αποστολή των «ερυθρόλευκων», για ανατροπή των εις βάρος τους δεδομένων, έμοιαζε πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα με… Γολγοθά. Πάντως οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν και έφτασαν στο γκολ με κεφαλιά από τον Βαλμπουενά (27′). Μια… ανάσα (45’+3′) πριν οι δύο ομάδες πάνε στ’ αποδυτήρια ο Πινέδα «άγγιξε» το γκολ αλλά η μπάλα, από την κεφαλιά του, πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και τρεις φορές (48′, 49, Λιβάι, 50′ Χατζισαφί) έφτασαν… στην πηγή αλλά δεν… ήπιαν νερό. Το κατάφεραν την τέταρτη (52′), όταν ο Λιβάι έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Μπα και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, ξανά, πέντε λεπτά αργότερα με τον Χουάνγκ (57′). Προσπάθησε να πετύχει και άλλο γκολ που θα τον έφερνε πιο κοντά στο όνειρο αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ ισοφάρισε προσωρινά με τον Τσούμπερ (70′) αλλά το γκολ ακυρώθηκε -μετά τη χρήση του VAR- από τον διαιτητή, Άλιγιαρ Αγκάγεφ.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι», με συνολικό σκορ 4-2, προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης. Πλέον, περιμένουν αύριο να ολοκληρωθεί και τυπικά η πρόκριση του ΠΑΟΚ και αμφότεροι οι δικέφαλοι να μάθουν σε ποια έδρα θα γίνει ο τελικός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σισέ, Ανδρούτσος (80′ Μασούρα), Εμβιλά, Χουάνγκ, Βαλμπουενά (68′ Γκ. Ροντρίγκες), Φορτούνη (81′ Ελ Αραμπί), Μπιέλ (61′ Μπιέλ), Μπακαμπού

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί (13′ Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Γαλανόπουλος (85′ Γιόνσον), Μάνταλος (74′ Σιμάνσκι), Τσούμπερ, Φερνάντες (63′ Ελίασον), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία (74′ Γκατσίνοβιτς).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας