Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕίχε πολλά... γκολ η ημερίδα για το ποδόσφαιρο και την ψυχική υγεία

Είχε πολλά… γκολ η ημερίδα για το ποδόσφαιρο και την ψυχική υγεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε -στο ξενοδοχείο «Athens Marriott»- η ημερίδα με θέμα: «Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω». Την οποία, διοργάνωσαν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (ΚΣΔΕΟ) «ΕΔΡΑ».

Ομιλητές στο 1ο πάνελ της εκδήλωσης ήταν οι Ντέμης Νικολαΐδης (πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής), Χρύσα Κουρομπύλια (διεθνής διαιτητής), Χρήστος Σωτηρακόπουλος (δημοσιογράφος), Αλέξης Σπυρόπουλος (δημοσιογράφος) και συντονιστής ο δημοσιογράφος, Στέφανος Αβραμίδης.

Στο 2ο πάνελ, στο οποίο συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Αποστόλης Λάμπος, ομιλητές ήταν οι Λώρα Δημητρίου (δ/ντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου ΕΠΟ), Γιάννης Μπράχο (γενικός δ/ντης ΠΣΑΠΠ), Αλέξανδρος Οικονόμου (ψυχολόγος, Msc Ψυχικής Υγείας-Ιατρική Σχολή Αθηνών, επιστημονικός υπεύθυνος ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ»), Ροδάνθη Μποντόζη (κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ιπποκράτης ΙΙ» του φορέα ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ»).

Για το ζήτημα της ψυχικής υγείας, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει το ποδόσφαιρο ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας, μίλησε -μέσω video- ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Τάσος Μπακασέτας.

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και η «ΕΔΡΑ», τα τελευταία χρόνια συμπορεύονται προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του ποδοσφαίρου ως θεραπευτικό εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών, με κορυφαία τη διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψυχικής Υγείας με τη συμμετοχή ληπτών υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από όλη την Ελλάδα. Η καινοτόμος δράση εντάσσεται στον κοινωνικό πυλώνα αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΠΟ «Mental Health», μέσω του οποίου η Ομοσπονδία εκπέμπει το σύνθημα «ποδόσφαιρο για όλους και όλες» χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντες ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης, ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών Τάκης Φύσσας, ο συντονιστής των Εθνικών Ομάδων υποδομής Γρηγόρης Γεωργάτος, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Τάσος Θέος (Νέων), Άγγελος Χατζόπουλος (Κ15), Στέφανος Σοϊλεμές (Βeach Soccer & εκπαιδευτής προπονητών), ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Τσάνας και ο εκπαιδευτής προπονητών Γιώργος Βασάλος.

Από την ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ», εκτός των ομιλητών/τριών το στην εκδήλωση ήταν παρούσες η πρόεδρος, Μαρία Kερασόγλου, και η υπεύθυνη επικοινωνίας και εύρεσης πόρων, Αριστέα Γούτσιου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας