Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Stoiximan Super League Playoffs: Τετραπλό «πέταγμα» της ΑΕΚ για... τελικό κορυφής

Stoiximan Super League Playoffs: Τετραπλό «πέταγμα» της ΑΕΚ για… τελικό κορυφής

Έναν… υγιεινό περίπατο έκανε απόψε (26/4) -για την 6η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs- η ΑΕΚ στην «Opap Arena». Νίκησε τον ΠΑΟΚ με 4-0 και «ξανάπιασε» τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1. Έτσι, θα πάει -χωρίς μειονέκτημα, την ερχόμενη Κυριακή (30/4, 20:00) στο «Απ. Νικολαϊδης» για να διεκδικήσει από τους «πράσινους» την «γλυκιά μοναξιά» της κορυφής.

Ούτε παραγγελία να είχε κάνει ο Ματίας Αλμέιδα την εξέλιξη της αναμέτρησης δεν θα ήταν τόσο ευνοϊκή για την ομάδα του. Μόλις στο 10′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Κάργας έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γιόνσον και αρχικά ο διαιτητής, Τομπίας Στίλερ, έδειξε κίτρινη. Κλήθηκε να επανεξετάσει τη φάση στο VAR και τελικά απέβαλλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων και την έλλειψη συγκέντρωσης -σε καθοριστικά σημεία- από τους «ασπρόμαυρους», ήταν οι πυλώνες που «χτίστηκε» το αποτέλεσμα.

Στο 21′ ο Κοτάρσκι και Σβαμπ έκαναν λάθος, ο Γιόνσον «έκλεψε» την μπάλα, τη γύρισε στον Τσούμπερ και αυτός την έστειλε στα δίχτυα. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Μουκουντί με εναέριο πλασέ έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να ξεπεράσουν τα σημαντικότατα εμπόδια που αντιμετώπιζαν και οι «κιτρινόμαυροι» να… πάρουν το πόδι από το γκάζι.

Απώλεσαν κάποιες ευκαιρίες, στο 76′ το δοκάρι στέρησε το γκολ από τον Φερνάντες αλλά στο 77′ τίποτα δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τον Λιβάι από το να προστεθεί στη λίστα των σκόρερ. Το πάρτι των γκολ στη Ν. Φιλαδέλφεια «έκλεισε» στο 86′ ο Φερνάντες. Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε στους 75 πόντους και ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 60 βαθμούς.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (58′ Mάνταλος), Γκατσίνοβιτς (69′ Φερνάντες), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Τσούμπερ (78′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79′ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον (67′ Σάστρε), Κάργας, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (75′ Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (76′ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75′ Μπίσεσβαρ), Μπ. Τόμας (21′ Νάσμπεργκ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας