Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Stoiximan Super League Playoffs: Ο Ολυμπιακός «φρέναρε» την ΑΕΚ και «έσωσε» τον...

Stoiximan Super League Playoffs: Ο Ολυμπιακός «φρέναρε» την ΑΕΚ και «έσωσε» τον Παναθηναϊκό

Σε ακατάλληλες για καρδιακούς εξελίχθηκαν οι αναμετρήσεις σε «Απ. Νιλολαϊδης» και «Opap Arena» -κατά μόνας και συνδυαστικά- αλλά τελικά τίποτα δεν άλλαξε στα δεδομένα της «μονομαχίας» Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου. Ούτε οι «πράσινοι», ούτε οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν, αντίστοιχα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, για την 8η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs. Έτσι, παραμένουν στην κορυφή, έχοντας από 77 πόντους και το θρίλερ συνεχίζεται.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ -παρά τις απουσίες- αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» για τον Παναθηναϊκό και παραλίγο να του μετατρέψει το όνειρο για τίτλο σε εφιάλτη. Απέσπασε ισοπαλία 1-1 με τους «πράσινους» να… κολλάνε στα ραδιοφωνάκια περιμένοντας τα μαντάτα από τη Ν. Φιλαδέλφεια.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 9′ με τον Μαντσίνι και μέχρι το 60′ διατηρούσαν το προβάδισμα. Στο λεπτό αυτό ο Τόμας ισοφάρισε και έκανε τον αγώνα… ροντέο. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ στο 80′ όμως η μπάλα από την προσπάθεια του σκόρερ εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε, αναγκάζοντας την ομάδα του να κυνηγήσει τη νίκη με 10 παίκτες. Δεν τα κατάφερε και άπαντες ήταν καθηλωμένοι στη θέση τους, περιμένοντας -με την αγωνία να «χτυπάει κόκκινο»- το τελικό σφύριγμα στην αναμέτρηση που γινόταν στη Ν. Φιλαδέλφεια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74′ Κλέινχεϊσλερ), Μαντσίνι (87′ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62′ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (72′ Σαβμπ), Φελίπε Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (82′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28′ Μπράντον Τόμας).

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0

Μια ευκαιρία που ίσως και να μην ξαναβρεί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές έχασε απόψε η ΑΕΚ. Να γευτεί τη «γλυκιά μοναξιά» της κορυφής και να γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία, σκορπώντας θλίψη στους «κιτρινόμαυρους» και… επιστρέφοντας την καρδιά των «πρασίνων» στη θέση της.

Αμφότερες οι ομάδες στην «Opap Arena» είχαν τις ευκαιρίες τους αλλά καμιά από τις δύο δεν τις αξιοποίησε. Οι φιλοξενούμενοι, βέβαια, είδαν στο 68′ τον Μπακαμπού, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ -μετά και από χρήση του VAR- δεν κατακυρώθηκε, αφού ο «ερυθρόλευκος» παίκτης ήταν οφσάιντ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81′ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (60′ Πινέδα), Άμραμπατ (90’+2′ Zίνι), Γκατσίνοβιτς (81′ Φερνάντες), Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46′ Ντόη), Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου (76′ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Μπιέλ (64′ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί).

Άρης-Βόλος 4-2

Σε αντίθεση με τις άλλες δύο αναμετρήσεις, ο Άρης έκανε έναν υγιεινό περίπατο στο «Κλ. Βικελίδης». Όπου, επικράτησε του Βόλου με 4-2, «σφραγίζοντας» και τυπικά το ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με τα γκολ των Πάλμα (3′, 44′ πεν.), Γκρέι (57′), Γκαρσία (74′) για τους γηπεδούχους και των Τάχατος (48′), Άλχο (60′) για τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι, τελείωσαν τον αγώνα με 1ο παίκτες, λόγω αποβολή του Ντέλετιτς (64′).

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Μαζικού (80′ Ν’Κουλού), Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταμπό (56′ Ρουπ), Νταρίντα (81′ Σγουρός), Πάλμα (57′), Γκαρσία, Γκρέι (80′ Χριστοδουλόπουλος).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ (20′ Αυγερινός), Τάχατος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Σι (73′ Πίρες), Άλχο, Μεταξάς (46′ Κάτσε), Τσοκάνης (82′ Οικονομόπουλος), Λούνα, Γκάγκι, Ντέλετιτς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας