Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Stoiximan Super League Playoffs: Ανατρεπτικό «φτερούγισμα» τίτλου η ΑΕΚ

Stoiximan Super League Playoffs: Ανατρεπτικό «φτερούγισμα» τίτλου η ΑΕΚ

Με μια ανατρεπτική νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη -στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playoffs- η ΑΕΚ «πέταξε» στην κορυφή της βαθμολογίας και… κρατάει στα πόδια των παικτών της τον τίτλο του πρωταθλήματος. Γιατί την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός έχανε στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό και έμενε τρεις βαθμούς πίσω της, μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος.

Ανατροπή τίτλου στο «Κλ. Βικελίδης»

Μέρες ’89 ξαναζεί η ΑΕΚ. Τότε ήταν 7/5 όταν -με το γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου– επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Ολυμπιακού και «σφιχταγκάλιασε» τον τίτλο. Απόψε (8/5) η ΑΕΚ έπραξε το ίδιο αλλά με 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης» και αντίπαλο τον Άρη. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, την κατέστησε «αφεντικό» για να «σηκώσει την κούπα».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17′ μ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γκρέι. Το είχε υποδείξει -σωστά, μετά και από χρήση του VAR- ο διαιτητής, Βασίλης Φωτιάς, για αντικανονικό μαρκάρισμα του Πινέδα στον Γκαρσία.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 23′ με τον Φαν Βέερτ και πανηγύρισαν την ολική ανατροπή στο 43′ με τον Τσούμπερ. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίας να διαφοροποιήσουν υπέρ τους το σκορ αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Πιο κλασική, για την Ένωση, στο 65′ όταν ο σκόρερ είδε την μπάλα να εξοστρακίζεται στο δοκάρι.

Το 1-2 δεν άλλαξε ως το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του Φωτιά και η ΑΕΚ «πέταξε» στους 80 πόντους, τρεις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό. Την επόμενη (τελευταία) αγωνιστική υποδέχεται τον Βόλο, ενώ ο Άρης θα κατηφορίσει στο «Απ. Νικολαϊδης».

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ (59′ Καμάτσο), Νταρίντα, Ροπυ, Χριστοδουλόπουλος (59′ Ιτούρμπε), Γκαρσία, Γκρέι (86′ Καμαρά).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Γιόνσον), Ελίασον (59′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (84′ Ζίνι), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (84′ Φερνάντες).

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» εκτός τίτλου τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός άφησε τρεις βαθμούς στο -άδειο, λόγω τιμωρίας- «Γ. Καραϊσκάκης» και ουσιαστικά τις πιθανότητές του να στεφθεί πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για την ιστορία του και επικράτησε των «πράσινων» με 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση ήταν, μάλλον, ισορροπημένη. Χωρίς πολλές φάσεις με τις δύο ομάδες, ουσιαστικά, να απειλούν από μια φορά. Στην επανάληψη ήταν περισσότερα τ’ αξιομνημόνευτα γεγονότα.

Στο 50′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Αραμπί. Στο 68′ ο Ρέαμπτσουκ παραβίασε την εστία του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκό αναζήτησε την ισοφάριση αλλά στο 72′ το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Μπερνάρ να σκοράρει. Στο 90’+4′ αποβλήθηκε ο Ραμόν και στο 90’+6′ ο Κλεϊνχέισλερ έστειλε την μπάλα μια… ανάσα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Η ήττα αυτή -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θ’ αποδειχθεί καταδικαστική για τον Παναθηναϊκό και την προσπάθεια κατάκτηση τους τίτλου. Έμεινε στους 77 πόντους, τρεις πίσω από την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός πήγε στους 70. Την επόμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» υποδέχονται τον Άρη και οι «ερυθρόλευκοι» ανηφορίζουν στην Τούμπα.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (75′ Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (63′ Βρουσάι), Φορτούνης (76′ Ραμόν), Μπακαμπού (45΄ Ελ Αραμπί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79′ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Σάντσες (73′ Κώτσιρας), Πέρεθ (73′ Κλεινχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (67′ Μαντσίνι), Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης)

Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ έκανε έναν… υγιεινό περίπατο στον Βόλο, όπου, επικράτησε με 2-0. Χάρη στα γκολ των Ζίβκοβιτς (28′) και Μπράντον Τόμας (57′). Έτσι, έφτασε τους 67 πόντους, με τον Βόλο -που έμεινε με 10 πάικτες, λόγω αποβολής του Πιρές (45’+1′)- να μένει στους 40.

Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον… τελικό της Τούμπας, όπου υποδέχονται -την τελευταία αγωνιστική- τον Ολυμπιακό. Με διακύβευμα την τρίτη θέση.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Πίρινεν, Ασλανίδης, Σι, Μεταξάς, Κάτσε (88′ Λούνα), Οικονομόπουλος (64′ Τριανταφύλλου), Καρτάλης (76′ Άλχο), Μεσκίδα (76′ Τσοκάνης), Πιρές.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Λύραντζης, Νασμπεργκ, Κεντζιόρα, Ντάντας, Σβαμπ (71′ Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (79′ Τζίμας), Ζίβκοβιτς (71′ Ελ Καντουρί), Μπράντον Τόμας (82′ Ρικάρντο).

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας