Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της κάλπης

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της κάλπης

Όλα είναι έτοιμα στα εκλογικά τμήματα της χώρας για να ανοίξουν, σε λίγες ώρες, οι κάλπες για τις εκλογές 2023, ενώ σήμερα οι κάλπες άνοιξαν στο εξωτερικό και χιλιάδες ομογενείς ψήφισαν στις ειδικά διαμορφωμένα κέντρα.

Συνολικά 21.467 τμήματα στήθηκαν στην Ελληνική Επικράτεια και σε όλα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν παραλάβει την συσκευή ασφαλούς μετάδοσης με την εφαρμογή srt, ωστε να στείλουν αμέσως με την πρώτη καταμέτρηση το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7:00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 7:00 το απόγευμα. Αμέσως μετά θα αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα μικρότερα τμήματα που έχουν λιγότερους εγεγγραμένους ψηφοφόρους και όσο προχωρά η ώρα θα κορυφώνεται η διαδικασία.

Στις 20.30 ακριβώς εκτιμάται οτι το Υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει ασφαλή εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος καθώς θα έχει ενσωματωθεί το 10% των τμημάτων. Στις 21.30 με 22.00 το βράδυ η ενσωμάτωση θα αγγίξει το 80%. Πριν από τα μεσάνυχτα αναμένεται να έχουμε σαφή εικόνα για τους υποψήφιους βουλευτές που προηγούνται και βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις.

Οι εκλογείς είναι 9.813.595, εκ των οποίων οι 4.763.264 άνδρες και οι 5.050.331 γυναίκες. Από αυτούς για πρώτη φορά ψηφίζουν 438.595 νέοι (17 -21 ετών).

Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα σε φυσική και σε ηλεκτρονική μορφή ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας. Ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρό, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Η Υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού κατά την επίσκεψή της στο κέντρο τύπου στο Ζάππειο, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ξένων μέσων για τις ελληνικές εκλογές. 430 έχουν διαπιστευθεί στο Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο.

Τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται από τον Άρειο Πάγο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας