Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα«Δρόμεια 2023»: Στον βατήρα εκκίνησης και ο Ρίτσαρντ Κίλτι

«Δρόμεια 2023»: Στον βατήρα εκκίνησης και ο Ρίτσαρντ Κίλτι

Ένας από τους καλύτερους Βρετανούς σπρίντερ, ο Ρίτσαρντ Κίλτι, δήλωσε συμμετοχή στα «Δρόμεια 2023». Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60 μ. και πρωταθλητής Ευρώπης στα 4Χ100 επέλεξε την ελληνική διοργάνωση για να δώσει τον πρώτο αγώνα μετά τον τραυματισμό του. Τα «Δρόμεια 2023» θα διεξαχθούν στις 3 Ιουνίου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» (ώρα έναρξης 19.00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Ρίτσαρντ Κίλτι θα πάρει μέρος στην κούρσα των 100 μ., απόσταση που έχει καλύτερο χρόνο τα 10.01 και στα 200 μ. (20.34). Δήλωσε «ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στα “Δρόμεια 2023”. Παρακολούθησα, μέσα από το διαδίκτυο, την περσινή διοργάνωση, η οποία έδειχνε εκπληκτική και πραγματοποιήθηκαν γρήγοροι χρόνοι.

Αυτός ο αγώνας θα είναι ο πρώτος που θα κάνω ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό μου. Η αποθεραπεία μου και η προετοιμασία κύλησαν ικανοποιητικά. Ανυπομονώ να τρέξω σε μία γρήγορη κούρσα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία από τις αγαπημένες μου χώρες καθώς διαθέτει πλούσια ιστορία στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού», ανέφερε ο Βρετανός σπρίντερ. Στόχος του είναι να πετύχει χρόνους που θα του δώσουν την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27 Αυγούστου).

Ο Ρίτσαρντ Κίλτι υπήρξε από τα βασικά μέλη της ομάδας σκυταλοδρομίας της Μ. Βρετανίας. Έχει στην κατοχή του ένα αργυρό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα (2019) στα 4Χ100, ένα χρυσό από ευρωπαϊκό ανοικτού (4Χ100, 2014), ένα χρυσό μετάλλιο από παγκόσμιο κλειστού στα 60 μ. (2014) και δύο χρυσά ευρωπαϊκά στην ίδια απόσταση (2015, 2017).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η ομάδα της Μ. Βρετανίας στα 4Χ100, στην οποία συμμετείχε ο Κίλτι, είχε κατακτήσει αργυρό μετάλλιο αλλά ένα θετικό δείγμα του Τσιζίντου Γιούτζα είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το ολυμπιακό μετάλλιο από όλα τα μέλη της βρετανικής ομάδας.

Το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια 2023» θα διεξαχθεί με μεγάλους υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την Γ.Γ.Α., την Καλλίστη ΑΜΚΕ, Admiral, Χήτος ΑΕΒΕΕ, Saint Laurence, Αιγέας ΑΜΚΕ και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Αποτελεί μία συνδιοργάνωση του ΑΟ Βάρης «Δρομέας» και του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στη διεθνή σειρά μίτινγκ στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Continental Tour» και οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και βαθμούς για το world athletics ranking system.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας