Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Μαγκιόρα κυπελλούχος και νταμπλούχος η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Μαγκιόρα κυπελλούχος και νταμπλούχος η ΑΕΚ

Με τον ιδανικότερο τρόπο «έκλεισε» απόψε (24/5) η ποδοσφαιρική χρονιά για την ΑΕΚ. Επικράτησε του ΠΑΟΚ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, με 2-0. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» στέφθηκαν κυπελλούχοι και -έχοντας ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα- νταμπλούχοι, για τρίτη φορά στην ιστορία τους, ύστερα από 45 χρόνια.

Αξιοσημείωτες οι ομοιότητες των δύο ιστορικών βραδιών. Τόσο το 1978 όσο και απόψε, αντίπαλος ήταν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0.

Η αναμέτρηση στο «παγωμένο» (λόγω απουσίας φιλάθλων) Πανθεσσαλικό άρχισε με την ΑΕΚ να «αγγίζει» το γκολ αλλά ο Κοτάρσκι, σχεδόν εξ επαφής, σταμάτησε τον Λιβάι (5′).

Στο επόμενο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν «με την πλάτη στα σκοινιά». Αφού, ο Ρότα γκρέμισε τον Τάισον που ετοιμαζόταν για τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς και ο διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ, σωστά του έειξε την κόκκινη κάρτα.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και το σκο της ΑΕΚ και κυριάρχησαν. Δεν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα και το «πλήρωσαν». Στο 26′ ο Μουκουντί έκανε το 1-0.

Ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν με πιο κλασική ευκαιρία στο 42′ όταν η μπάλα -από σουτ που έκανε ο Σάστρε- η μπάλα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε, στις όχι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Αντίθετα, πριν το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του διαιτητή είδε την αντίπαλό του να «σφραγίζει» το τρόπαιο και το νταμπλ. Με τον Φερνάντες να διαμορφώνει το τελικό 2-0 (90’+1′).

 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (62′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Σοάρες (62′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Τόμας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας