Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠογέτ: «Με νίκη θα είμαι καλός προπονητής, αν χάσουμε θα δούμε τι...

Πογέτ: «Με νίκη θα είμαι καλός προπονητής, αν χάσουμε θα δούμε τι θα συμβεί» (vid)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε σήμερα (12/6) για τις αναμετρήσεις με Ιρλανδία και Γαλλία, για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Για τις επικείμενες αναμετρήσεις με την Ιρλανδία (16/6, 21:45-«OPAP Arena») και τη Γαλλία (19/6, 21:45-«Stade de France»), στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου στο , μίλησε σήμερα (12/6) ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γκουστάβο Πογιέτ.

Ζήτησε οι διεθνείς να έχουν το μυαλό τους στον πρώτο αγώνα και από τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο για να ενισχύσουν την προσπάθεια των «γαλανόλευκων» να φτάσουν στη νίκη. Ακόμα, επισήμανε πως ανάλογα το αποτέλεσμα θα κριθεί ως καλός προπονητής ή όχι.

Συγκεκριμένα, ο Ουρουγουανός, τεχνικός, δήλωσε: «Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Χρειαζόμαστε τη νίκη σε εκείνο το ματς για να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τον στόχο μας, που είναι να προκριθούμε στο EURO 2024».

Το μήνυμά του στους φιλάθλους: «Το μήνυμα είναι να είναι οι οπαδοί δίπλα στην ομάδα. Θα έρθουν αρκετοί φίλοι της Ιρλανδίας οπότε θα πρέπει να βρεθούμε δίπλα στην ομάδα, να νιώσουμε ότι είμαστε στην έδρα μας, να στηρίξουμε τους παίκτες της Εθνικής και είναι πολύ εύκολο όταν το γήπεδο είναι γεμάτο να νικήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο».

Αν σημαίνει κάτι η εποχή των αναμετρήσεων: «Μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν πολύ καλά. Όλοι είναι προς το παρών μια χαρά και αυτό δίνει το περιθώριο να επιλέξω τους καλύτερους για την εντεκάδα και να είναι έτοιμοι στον πάγκο. Θα δούμε και την Παρασκευή που θα είναι όλοι εδώ».

Τη δουλειά που έχει γίνει: «Έχουμε δουλέψει με βάση τα δύο συστήματα που παίζει η Ιρλανδία τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να αμυνθούμε και να επιτεθούμε και να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο συστήματα. Και το βασικό είναι που πρέπει να βρεθεί η ομάδα σε κατάσταση να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο όπως λέει και ο Γκουαρντιόλα και ο Ιντζάκι».

Για τον αποκλεισμό των Δουβίκα, Φορτούνη, Κυριακόπουλου: «Είναι απλό. Όταν είσαι ο προπονητής της Εθνικής η δουλειά σου είναι να διαλέξεις τους παίκτες που θεωρείς ότι είναι καλύτεροι, γι’ αυτά τα δύο ματς. Αν οι επιλογές είναι καλές και όλα πάνε καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι είσαι θα το ξέρουμε σε 5-6 μέρες».

Χατζηδιάκος: «Νίκη με Ιρλανδία, το καλύτερο δυνατό στη Γαλλία»

Ο Παντελής Χατζηδιάκος δήλωσε ότι στόχος είναι η νίκη επί της Ιρλανδίας και η καλή εμφάνιση με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι με την Ιρλανδία. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα. Μετά ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γαλλία, μια πάρα πολύ καλή ομάδα που είναι η δεύτερη παγκοσμίως. Αν κάνουμε εκεί ένα καλό παιχνίδι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Θα μπούμε στο γήπεδο να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε ότι αξίζουμε».

Για το κλίμα στην Εθνική: «Το κλίμα στην Εθνική είναι πολύ καλό τα τελευταία χρόνια. Κάναμε προπονήσεις σε διάφορα πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τα δύο ματς. Σε εκείνα τα ματς πρέπει να είμαστε στη μέρα μας. Είμαστε fit, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και θα τα κάνουμε όλα για να κερδίσουμε».

Την αξία του μηδενικού παθητικού: «Η αμυντική λειτουργία είναι πολύ σημαντική. Για μένα είναι σημαντικό μια ομάδα να ξεκινάει από το μηδέν. Έχουμε καλούς παίκτες μπροστά και μπορούμε να βγάλουμε φάσεις, ανάλογα σε τι φάση είμαστε. Αν κρατήσεις το μηδέν πάντα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις, Οι καλές άμυνες κερδίζουν πρωταθλήματα».

Για τον κόσμο: «Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο. Να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει, τον χρειαζόμαστε. Έχουμε ονειρευτεί από μικρά παιδιά που βλέπαμε την Εθνική του 2004 και τις επόμενες που πηγαίναν στα τουρνουά. Το προσπαθούμε πολύ από τη δική μας πλευρά και εύχομαι ο κόσμος να το αναγνωρίσει αυτό και να μας στηρίξει».

Αν αποτελεί έξτρα κίνητρο γι’ αυτόν το ματς με τη Γαλλία: «Είπαμε και μεταξύ μας ότι πρέπει να δείξουμε σαν ομάδα ότι αξίζουμε τη νίκη και με τη Γαλλία ότι είναι καλό τεστ να δούμε σε τι επίπεδο είμαστε. Σημαντικό είναι να μπούμε σαν ομάδα και όχι να δείξει ο καθένας τι μπορεί. Προσωπικά, λέγοντας υπάρχει ένας Εμπαπέ, αλλά έχουν άλλους 3-4 παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένα πολύ καλό τεστ και για μένα δεν θα αλλάξει κάτι. Όπως μπαίνω σε κάθε παιχνίδι, έτσι θα μπω και σε αυτό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας