Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΠαναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Δεν θα ολοκληρωθεί ο 4ος τελικός, πρωταθλητές οι «κόκκινοι»

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Δεν θα ολοκληρωθεί ο 4ος τελικός, πρωταθλητές οι «κόκκινοι»

Μετά από οριστική διακοπή του 4ου τελικού μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το 14ο πρωτάθλημά τους στο μπάσκετ.

Ο 4ος τελικός του πρωταθλήματος της Basket League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Οι διαιτητές της αναμέτρησης αποφάσισαν ο αγώνας να διακοπεί οριστικά. Με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να (πάρουν τη νίκη στα χαρτιά και να) στεφθούν πρωταθλητές, για 14η φορά, με συνολικό σκορ 3-1.

Για να φτάσουμε στην οριστική διακοπή είχε προηγηθεί προσωρινή 2’46” πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 28 πόντους (35-63). Οι οπαδοί των «πρασίνων» έριξαν στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ φωτοβολίδες και κροτίδες και οι διαιτητές, ΚορομηλάςΠαπαπέτρουΘεονάς, έστειλαν τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια.

Μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Όμως, οπαδοί του Παναθηναϊκού προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για ν’ αποκατασταθεί η τάξη. Κάποια στιγμή υπήρξε νέα απόπειρα των «πράσινων οπαδών» να μπουκάρουν στη φυσούνα. Όλα αυτά οδήγησαν τους διαιτητές στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να «σφραγίζουν» τον τίτλο και τον Παναθηναϊκό -να μη χάνει απλά τον αγώνα και την κούπα, αλλά- ν’ αντιμετωπίζει βαριά «καμπάνα». Σύμφωνα με το άρθρο 25 του κανονισμού, προβλέπεται ποινή τριών αγωνιστικών, πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ καθώς και αφαίρεση δύο βαθμών την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας