Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Προκριματικά Euro 2024: Μπορούσε η εθνική ν' αποφύγει την ήττα

Προκριματικά Euro 2024: Μπορούσε η εθνική ν’ αποφύγει την ήττα

Η Γαλλία επικράτησε με 1-0 της εθνικής, για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024.

Η εθνική πάλεψε απόψε (19/6) με τη Γαλλία -για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024- κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει τ’ αστέρια των «τρικολόρ», όχι όμως και την κάκιστη βραδιά του Ντίνου Μαυροπάνου. Έτσι, ηττήθηκε με 1-0. Παρ’ όλα αυτά έδειξε ότι μπορεί να «κοιτάξει στα μάτια» την Ολλανδία και να διεκδικήσει τη 2η θέση του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι με το «καλησπέρα» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και υπήρξαν στιγμές που το «Stade de France»… έγερνε. Παρ’ όλα αυτά σε κάποιες φάσεις ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και οι συμπαίκτες του, σε άλλες οι κακές επιλογές των Γάλλων είχαν ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στ’ αποδυτήρια χωρίς γκολ. Την εικόνα του αγώνα «καθρεφτίζει» τα στατιστικά με 8-3 τελικές προσπάθειες και 37-13 επιθέσεις.

Οι φάσεις που καθόρισαν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 50′ ο Μαυροπάνος υποδύθηκε -μέσα στην περιοχή- τον Μπρους Λη, δεν βρήκε μόνο την μπάλα αλλά και το κεφάλι του Κριεζμάν. Έτσι ο Ισπανός διαιτητής, Ματέους Λαόθ, σωστά έδειξε την άσπρη βούλα και -μετά από χρήση του VAR, μόνο- κίτρινη κάρτα στον υψηλόσωμο αμυντικό.

Τρία λεπτά αργότερα εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών ο Εμπαπέ αλλά ο Βλαχοδήμος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Όμως ο Μαυροπάνος έκανε δεύτερο σημαντικό -για την εμπειρία του- λάθος. Μπήκε νωρίτερα στην περιοχή, ο διαιτητής σωστά διέταξε επανάληψη και ο Εμπαπέ δεν νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Έλληνα τερματοφύλακα (55′).

Με την επιτυχία αυτή πανηγύρισε το 54ο γκολ του, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Έτσι, έγινε ο Γάλλος με τα περισσότερα σε μια αγωνιστική περίοδο, ξεπερνώντας ρεκόρ που είχε ο Ζιστ Φοντέν από την περίοδο 1957/58.

Ο Μαυροπάνος ήταν εμφανώς σε κάκιστο βράδυ, το οποίο ολοκληρώθηκε με αποβολή στο 69′ για αντικανομικό μαρκάρισμα στον Κολό Μουανί. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες ν’ αυξήσουν το σκορ αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Οι «γαλανόλευκοι» προσπάθησαν αλλά δεν δημιούργησαν σοβαρούς κινδύνους στην εστία του Μενιάν.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86′ Ενκουκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77′ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86′ Ζιρού), Εμπαπέ

ΕΛΛΑΔΑ (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66′ Φούντας), Κουρμπέλης (86′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (71′ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66′ Παυλίδης).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας