Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟυρές από εκατοντάδες τουρίστες για την Ακρόπολη υπό αφόρητη ζέστη - Λαμβάνονται...

Ουρές από εκατοντάδες τουρίστες για την Ακρόπολη υπό αφόρητη ζέστη – Λαμβάνονται μέτρα

Ο αρχαιολογικός χώρος δέχεται καθημερινά περισσότερους από 17.000 επισκέπτες και η αύξηση σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, το 2019, είναι περίπου στο 80%.

Από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ξεκινάει η ουρά από εκατοντάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη που περιμένουν από τα ξημερώματα για να μπορέσουν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος δέχεται καθημερινά περισσότερους από 17.000 επισκέπτες και η αύξηση σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, το 2019, είναι περίπου στο 80%. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κώστα Στάμου, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται την Ακρόπολη σε καθημερινή βάση και γι αυτό το λόγο είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Τα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο Πολιτισμού για τις ουρές στην Ακρόπολη

Ειδικότερα, για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης έχει ληφθεί μέριμνα για την τοποθέτηση σκιαδίων προστασίας των επισκεπτών, στις εισόδους του αρχαιολογικού χώρου, και δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με τον οποίο το υπουργείο Πολιτισμού έχει αναπτύξει στενή συνεργασία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για την Ακρόπολη, όπως και για άλλους χώρους, στους οποίους αναπτύσσονται αντίστοιχες θερμοκρασίες, προβλέπεται και η διακοπή της λειτουργίας τους κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 – 5.00μ.μ.) για την οποία θα υπάρχει έγκαιρη γνωστοποίηση μέσω του ΟΔΑΠ και της ιστοσελίδας της οικείας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Οι επισκέπτες που θα χρειαστεί να ακυρώσουν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης εξαιτίας του καύσωνα και της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας του χώρου, έχουν τις εξής εναλλακτικές επιλογές: Μπορούν, είτε να παρατείνουν τη διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου τους για ένα έτος ή να επιλέξουν την επιστροφή του σχετικού αντιτίμου, με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected], αναφέροντας τον κωδικό του εισιτηρίου.

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μπορούν να ενημερώνονται και από τους ιστότοπους του υπουργείου Υγείας (https://www.moh.gov.gr/), του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias), του υπουργείου Εσωτερικών (https://www.ypes.gr/), καθώς και τον ιστότοπο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον δείκτη δυσφορίας ή θερμικής καταπόνησης (http://www.emy.gr/emy/el/forecast/deikths_wbgt).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας