Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαTEKNOFEST: Στην Άγκυρα ο διαγωνισμός αεροδιαστημικής και τεχνολογίας

TEKNOFEST: Στην Άγκυρα ο διαγωνισμός αεροδιαστημικής και τεχνολογίας

Από 30/8 ως 3/9 θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα και από 27/9 ως 1/10 στη Σμύρνη ο διαγωνισμός αεροδιαστημικής και τεχνολογίας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση τον Απρίλιο στην Κωνσταντινούπολη -που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ με 2 εκατομμύρια 547 χιλιάδες επισκέπτες- το φεστιβάλ TEKNOFEST, η μεγαλύτερη γιορτή αεροδιαστημικής και τεχνολογίας στον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα (30/8-3/9) και στη Σμύρνη (27/9-1/10).

Το TEKNOFEST, περιλαμβάνει διαγωνισμό με 10 διαφορετικές θεματικές -σύμφωνα με το μοντέλο Startup Competition- έργων που φιλοδοξούν να μετασχηματιστούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Στον οποίον, θα συμμετάσχουν ομάδες από λύκεια, πανεπιστήμια και φορείς υψηλής εξειδίκευσης.

Οι θεματικές για νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τις εξής: Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες, Τεχνολογίες Υγείας και Ποιότητας Ζωής, Τεχνολογίες Μεταφορών και Κινητικότητας, Αγροτικές Τεχνολογίες, Τεχνολογίες Επικοινωνίας, Τεχνολογίες Τουρισμού, Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλίματος, Τεχνολογίες Αεροδιαστημικής και Άμυνας, Τεχνολογίες Διαχείρισης Καταστροφών και Τεχνολογίες Διαβίωσης Χωρίς Εμπόδια.

Όλες οι θεματικές του διαγωνισμού αποτελούνται από τις κατηγορίες Pre-Incubation (φάση σύλληψης) και Acceleration (φάση επιτάχυνσης). Στην κατηγορία Pre-Incubation, θα αξιολογηθούν οι ομάδες που έχουν μια πρόταση για νεοφυή επιχείρηση ή αναπτύσσουν το προϊόν τους.

Στην κατηγορία Acceleration, οι ομάδες που έχουν μετατρέψει το έργο τους σε ένα αξιολογήσιμο προϊόν και έχουν ιδρύσει μια εταιρεία που σχετίζεται με αυτά τα έργα θα αξιολογηθούν βάσει των παρουσιάσεών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας