Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 5Βίντεο ντοκουμέντο με προσπάθεια διακινητή μεταναστών να εμβολίσει σκάφος λιμενικού στην Εύβοια

Βίντεο ντοκουμέντο με προσπάθεια διακινητή μεταναστών να εμβολίσει σκάφος λιμενικού στην Εύβοια

Το συγκεκριμένο κύκλωμα μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στην Εύβοια και από εκεί τους προωθούσε στην ηπειρωτική χώρα.

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσαν στην ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή της Κύμης στην Εύβοια, στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χαλκίδας – Κύμης – Αλιβερίου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, και την συμμετοχή τριών περιπολικών σκαφών και επτά περιπολικών οχημάτων.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού μετέφερε μετανάστες στην Εύβοια από την Τουρκία και από εκεί τους προωθούσε στην ηπειρωτική χώρα.

 

Μάλιστα ο διακινητής αφού αποβίβασε 27 άτομα κατά τον απόπλου του σκάφους προς την ανοιχτή θάλασσα με πιθανό προορισμό τις τουρκικές ακτές, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των στελεχών του Λιμενικού και μάλιστα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμβολίσει τα σκάφη.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα το σκάφος να ακινητοποιηθεί και να συλληφθούν δύο Τούρκοι διακινητές.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας