Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Αλμέιδα: «Υπάρχει βία στον κόσμο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο-Είμαστε έτοιμοι για Ντινάμο»

Αλμέιδα: «Υπάρχει βία στον κόσμο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο-Είμαστε έτοιμοι για Ντινάμο»

Ο Αλμέιδα, ενόψει του αυριανού (19/8, 21:45) επαναληπτικού με τη Ντινάμο, ζήτησε να διατηρηθεί η νίκη. Τόνισε πως η βία είναι «βαθύ πρόβλημα» που «δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο».

Η ΑΕΚ -με το πλεονέκτημα της νίκης (2-1) στο Ζάγκρεμπ– υποδέχεται στην «Opap Arena» αύριο (19/8, 21:45), στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου στο Champions League, τη Ντινάμο. Όπως επισήμανε -στη σημερινή συνέντευξη Τύπου- ο Ματίας Αλμέιδα, αγωνιστικός στόχος είναι η διατήρηση των κεκτημένων και η «σφράγιση του εισιτηρίου» για τα playoffs της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί υπό τη «βαριά» των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή που προκάλεσε των τάγμα θανάτου των φασιστών-ναζιστών Κροατών και των ημεδαπών ομοϊδεατών τους από τον Παναθηναϊκό.

Γεγονός που δεν μπορούσε να μη τεθεί στον Αργεντίνο τεχνικό. Ο οποίος, τόνισε πως η βία στους αθλητικούς είναι «θέμα είναι πιο βαθύ. Υπάρχει βία στον κόσμο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το θέμα είναι πιο βαθύ. Υπάρχει βία στον κόσμο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως υπάρχει κόσμος εξειδικευμένος για να ελέγξει τη βία. Εμείς είμαστε μέρος ενός θεάματος που προσπαθεί να δώσει χαρά στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι επαγγελματίες, να επιδεικνύουμε τη δέσμευση που έχουμε όταν δουλεύουμε σε ένα κλαμπ, αλλά μιλώντας για τη βία στο ποδόσφαιρο πρέπει να επικεντρωθούμε γενικά στη βία στον κόσμο.

Υπάρχει ακόμα πόλεμος. Εγώ είμαι υπέρ της ειρήνης και δεν χωράει στο μυαλό μου το να χάνεται μια ζωή στο ποδόσφαιρο. Σε πολλές χώρες μπορεί να χάσει τη ζωή του κάποιος για ένα ζευγάρι παπούτσια. Θεωρώ πως το πρόβλημα της επιθετικότητας είναι πιο βαθύ και δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο».

Αν υπάρχουν παγίδες με τη νίκη στην Κροατία: «Το παιχνίδι το προηγούμενο έχει τελειώσει. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Ο αντίπαλος παίζει καλό ποδόσφαιρο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να διατηρήσουμε τη νίκη που πετύχαμε εκεί».

Το μήνυμά του στους φιλάθλους: «Όσον αφορά τον κόσμο, όλοι είμαστε συγκινημένοι που θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας. Σίγουρα οι παίκτες μας θα νιώσουν την αγάπη που τους μεταφέρεται πάντα στο γήπεδό μας και εμείς θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για την πρόκριση».

Αν μπορεί η ομάδα να διαχειριστεί τα συνεχόμενα τρία επίσημα ματς: «Ναι, έχουμε ένα καλό ρόστερ και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει ένας καλός ανταγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Οι αποφάσεις μου κάθε φορά είναι όλο και πιο δύσκολες γιατί οι παίκτες είναι ισοδύναμοι. Αλλά ταυτόχρονα μου δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρω ότι έχοντας αυτά τα παιχνίδια μπροστά μας μπορώ να υπολογίζω σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα θα υπάρχει rotation σε αυτά τα παιχνίδια».

Τι προτιμάει, από τον πρώτο αγώνα, να δει αύριο: «Παίξαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Διορθώσαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο που είχαμε συζητήσει πριν το ματς. Παίξαμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Λαμβάνοντας υπόψιν το πρώτο παιχνίδι καταλάβαμε ότι οποιαδήποτε χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο τρόπος που τελειώσαμε το παιχνίδι. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε εξ αρχής».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας