Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 5Παπαδημούλης: Προκλητικές οι περικοπές 770 εκ. ευρώ στον Προϋπολογισμό της ΕΕ για...

Παπαδημούλης: Προκλητικές οι περικοπές 770 εκ. ευρώ στον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2024

H μεγαλύτερη περικοπή, ύψους 570 εκ. ευρώ, αφορά στην αποπληρωμή του κόστους χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης (Next Generation EU).

«Το πακέτο περικοπών που προτείνει το Συμβούλιο, υπονομεύει τον στόχο μιας ενωμένης και ισχυρότερης Ευρώπης» σχολίασε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG) σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2024.

Όπως διευκρίνισε «Δεν είναι δυνατόν το Συμβούλιο να συμφωνεί στην αύξηση των αρμοδιοτήτων, σε πρόσθετους στόχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ίδια ώρα να μειώνει τα κονδύλια. Κι αυτό να γίνεται το 2024, χρονιά που καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν για καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη εκλέγοντας το νέο Ευρωκοινοβούλιο».

Ο κ.Παπαδημούλης χαρακτήρισε προκλητικές, άδικες και απαράδεκτες τις περικοπές που προτείνει το Συμβούλιο για τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2024.

Το Συμβούλιο αναμένεται να επισημοποιήσει την πρότασή του στις 8 Σεπτεμβρίου, η οποία θα αφορά στις εξής περικοπές:

  • 166 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» για την έρευνα και την καινοτομία.
  • 40 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» για τη στήριξη του πολιτιστικού τομέα.
  • 20 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» για την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση, την κοινωνία.
Και επίσης, μια τεράστια περικοπή 570 εκ. ευρώ στη γραμμή που προορίζεται για την αποπληρωμή του κόστους χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης (Next Generation EU).

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας