Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦαρμακευτικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας: Άμεση καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων για την αντιμετώπισή...

Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας: Άμεση καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων για την αντιμετώπισή τους

Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα των φαρμάκων ψυχρής αλυσίδας, για τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες παρατηρήθηκαν πολύωρες ή και πολυήμερες διακοπές ρεύματος στα φαρμακεία.

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα φαρμακεία που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, όπως και αυτά της διανομής των φαρμακευτικών σκευασμάτων προς τα φαρμακεία τα οποία βρίσκονται στις πληγείσες και αποκλεισμένες περιοχές, συζητήθηκαν σε συνάντηση του προεδρείου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συνεταιρισμών των περιοχών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων και τον πρόεδρο της ΟΣΦΕ (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας).

 

Ζητήθηκε από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Θεσσαλίας να καταγράψουν λεπτομερώς τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα φαρμακεία-μέλη τους, προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί.

 

Οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συνεταιρισμούς και με την αρωγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της ΟΣΦΕ, θα εξασφαλίσουν την ομαλή τροφοδοσία στα φαρμακεία των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

 

Συζητήθηκε ακόμη το ζήτημα των φαρμάκων ψυχρής αλυσίδας, για τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες παρατηρήθηκαν πολύωρες ή και πολυήμερες διακοπές ρεύματος στα φαρμακεία και ζητήθηκε με έγγραφο προς τον ΣΦΕΕ και τις φαρμακευτικές εταιρείες, η δυνατότητα επιστροφής και πίστωσης των φαρμάκων εκείνων τα οποία δεν μπορούν πλέον να διατεθούν.

 

Έπειτα από παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου δόθηκε περαιτέρω παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή των λογαριασμών μηνός Αυγούστου στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και για την παράδοση του φυσικού αρχείου στους συγκεκριμένους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

 

Ζητήθηκε, επίσης, από τον ΕΟΠΥΥ, για τη διευκόλυνση της διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που χορηγούνται από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, η διαμεσολάβηση του δικτύου των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων, ώστε η προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων και η συνέχιση της θεραπείας των ασθενών, να είναι απρόσκοπτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας