Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤιμ Μπάρτον- Χόλιγουντ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει καθοριστικά τη παραγωγή ταινιών

Τιμ Μπάρτον- Χόλιγουντ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει καθοριστικά τη παραγωγή ταινιών

Οι πιθανές συνέπειες της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα που οδηγούν στις συνεχιζόμενες απεργίες των ηθοποιών και των συγγραφέων που έχουν σταματήσει την παραγωγή στο Χόλιγουντ.

Ο πολυγραφότατος σκηνοθέτης των ταινιών “Edward Scissorhands”, “Corpse Bride” και “Beetlejuice” έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Independent το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αναφερόταν σε ένα άρθρο του Buzzfeed που είχε χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να επανασχεδιάσει χαρακτήρα της Disney σαν να έπαιζαν σε μια από τις ταινίες του.

«Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα που μου προκαλεί», δήλωσε ο Μπάρτον. «Μου θύμισε όταν άλλοι πολιτισμοί λένε: «Μην με φωτογραφίζεις γιατί σου παίρνει την ψυχή»».

Είπε ότι μερικές από τις εικόνες της τεχνητής νοημοσύνης με χαρακτήρες από ταινίες όπως “Frozen”, “The Lion King”, “Sleeping Beauty” και “The Little Mermaid” ήταν «πολύ καλές», αλλά πρόσθεσε ότι “αυτό που κάνει είναι ότι σου ρουφάει κάτι».

«Παίρνει κάτι από την ψυχή ή τον ψυχισμό σου. Αυτό είναι τρομερά ενοχλητικό, ειδικά αν έχει να κάνει με εσένα. Είναι σαν ένα ρομπότ που παίρνει την ανθρωπιά σου, την ψυχή σου».

Οι πιθανές συνέπειες της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα που οδηγούν στις συνεχιζόμενες απεργίες των ηθοποιών και των συγγραφέων που έχουν σταματήσει την παραγωγή στο Χόλιγουντ.

Η SAG-AFTRA, το σωματείο ηθοποιών που εκπροσωπεί περίπου 160.000 μέλη, βρίσκεται σε απεργία από τον Ιούλιο. Ανησυχεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει σε πολύ λιγότερους εργαζόμενους ηθοποιούς στο μέλλον, ενώ ο ρυθμός αλλαγής της τεχνολογίας είναι ένα από τα πράγματα που εμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις με τα στούντιο, δήλωσαν τον Ιούλιο στο CNN ειδικοί.

Οι σεναριογράφοι ανησυχούν επίσης για τις επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, αν και ο σεναριογράφος Τζον Όγκαστ δήλωσε στο CNN νωρίτερα φέτος ότι το αίτημα για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης «ήταν ένα από τα τελευταία πράγματα» που προστέθηκε στη λίστα του συνδικάτου, αλλά ότι είναι «σαφώς ένα θέμα που απασχολεί τους σεναριογράφους» και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα και όχι όταν η επαφή τους θα είναι και πάλι σε τρία χρόνια. Μέχρι τότε, είπε,

«μπορεί να είναι πολύ αργά».

Ο Μπάρτον βρισκόταν μιάμιση μέρα πριν από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του “Beetlejuice 2”, της συνέχειας του κλασικού του έργου, όταν η απεργία των ηθοποιών σταμάτησε την παραγωγή, δήλωσε στην Independent.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας