Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤαυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών...

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών – Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας

Το ζευγάρι χάθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στα Ποτιστικά Πηλίου - Στους 17 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ζευγαριού των Αυστριακών που αγνοούνταν μετά τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, αφού ταυτοποιήθηκε το DNA τους, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο δύο Αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα», ανέφερε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του.
«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που αγνοούνται από τις σοβαρές πλημμύρες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το γεγονός ότι οι σοροί ανήκουν στους δύο Αυστριακούς επιβεβαίωσε και η αρμόδια λιμενική αρχή Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι αγνοείτο από τις 7 Σεπτεμβρίου στα Ποτιστικά Πηλίου. Η σορός της γυναίκας είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Θεοτόκου, νότια του Πηλίου την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου, ενώ η σορός του άντρα είχε εντοπιστεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή Μουρτιά Πηλίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Στους 17 ανέρχεται, στο μεταξύ, ο απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel, που σάρωσε τη Θεσσαλία.

Η τραγωδία για το νιόπαντρο ζευγάρι 

Ο Φίλιπ και η Μικαέλα προέρχονταν από το Γκρατς της Αυστρίας.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί δύο βδομάδες πριν τα ίχνη του να χαθούν, στο Πήλιο, έναν αγαπημένο τόπο γι’ αυτούς, τον οποίο η 35χρονη επισκεπτόταν οικογενειακώς από τα παιδικά της χρόνια, έναν τόπο που αγάπησε και ο σύζυγός της και αποφάσισαν εκεί να ενώσουν τις ζωές τους, στην Αργαλαστή.

Όταν ξέσπασε η καταιγίδα Daniel ζευγάρι των Αυστριακών που έμενε στο ίδιο συγκρότημα εξοχικών κατοικιών έφυγε από τα δωμάτια και κατάφερε να σωθεί ανεβαίνοντας στον λόφο της Ξινόβρυσης είχε πει στον Φίλιπ και την Μικιαέλα να τους ακολουθήσουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν καθώς θεώρησαν πως είναι ασφαλείς μέσα στο σπίτι.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τα παιδιά μένουν εδώ τρεις εβδομάδες και μόλις έφτασαν, παντρεύτηκαν στην Αργαλαστή. Εχουν έρθει πολλές φορές διακοπές και είναι συνομήλικοι, περίπου 35 ετών. Πιστεύω πως τα παιδιά έχουν χαθεί, θα τρελαθώ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μπορεί να έχουν πνιγεί. Χθες η ΕΜΑΚ έφτασε στα Ποτιστικά και έσωσε 6 άτομα μέσα από ταβέρνα. Πιστεύαμε πως θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς και ο Philip με την Michaela, αλλά όχι. Με το ζευγάρι των Αυστριακών που σώθηκε είχαν γνωριστεί πριν πολλά χρόνια εδώ, στα εξοχικά μας» είχε δηλώσει στα gegonota.news ο ιδιοκτήτης των εξοχικών κατοικιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας