Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣε συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας το ΕΚΠΑ απέστειλε βοήθεια 7 τόνων...

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας το ΕΚΠΑ απέστειλε βοήθεια 7 τόνων στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Με την δράση αυτή, το ΕΚΠΑ συμμετέχει μαζί με όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, υπό τον συντονισμό της Συνόδου των Πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας, στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή 7 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από το ΕΚΠΑ για τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία. Ταχύτατη ήταν η ανταπόκριση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και νέα αποστολή τις επόμενες ημέρες.

Με την δράση αυτή, το ΕΚΠΑ συμμετέχει μαζί με όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, υπό τον συντονισμό της Συνόδου των Πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας, στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

      Οι επόμενες κινήσεις του ΕΚΠΑ για τους πληγέντες

Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες για την υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες. Οι δράσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί, παράλληλα με την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι:

  • Χορηγία υποτροφιών στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ για φοιτητές που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές.
  • Συνεργασία στις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών των περιοχών που έχουν πληγεί με τη συμμετοχή ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.
  • Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ (Πρόεδρος Καθ. Ν. Αρκαδόπουλος) είναι σε επικοινωνία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε από κοινού να συνδράμουν το Υπουργείο Υγείας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» (Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθ. κ. Ε. Πικουλής) βρέθηκε στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας με δύο κλιμάκια στην Καρδίτσα και στη Λάρισα..
  • Συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Περιφέρειες για τη στοχευμένη εκπαίδευση στελεχών των περιφερειών και άλλων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση των προβλημάτων από ακραία φυσικά φαινόμενα, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Η δράση αυτή σχεδιάζεται και θα ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση της αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των συντελεστών των δύο σχετικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που υλοποιούνται στο ΕΚΠΑ, «Στρατηγικές ∆ιαχείρισης Περιβάλλοντος – Καταστροφών – Κρίσεων» (Διευθυντής καθ. Ευθ. Λέκκας) και «Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών» (Διευθυντής καθ. Εμμ. Πικουλής).
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας