Με εντολή του ΔΕΔΔΗΕ εργολαβικό συνεργείο έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Ολοήμερο δημοτικό Σχολείο της Κάτω Υδρούσας στην Φλώρινα.

Όπως αναφέρει το vetonews.gr και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου που εστάλη στον δήμο και στον ΔΕΔΔΗΕ, η διακοπή του ρεύματος έγινε στις 11.30 πμ κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές εργασίες.

Το οφειλόμενο χρέος αφορά την περίοδο του καλοκαιριού όταν το σχολείο ήταν κλειστό και σύμφωνα με πληροφορίες είναι λίγο πάνω από τα 100 ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η νέα Διευθύντρια της σχολικής μονάδας και ο Σύλλογος διδασκόντων, «οι άνθρωποι του συνεργείου ήταν ανένδοτοι, αρνήθηκαν κάθε συζήτηση προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι κι έσπασαν ακόμη και τα λουκέτα ασφαλείας που φυλάσσεται ο μετρητής προκειμένου να προχωρήσουν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης».

Από την πλευρά της η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Ολγα Μούσιου Μυλωνά τόνισε ότι «καταδικάζουμε κάθε βίαιη παρέμβαση στους σχολικούς χώρους, από όπου κι αν προέρχεται» και αναφερόμενη στον ΔΕΔΔΗΕ επεσήμανε ότι «ως Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, οφείλει να σεβαστεί τη θεσμική αποστολή των Σχολείων και να μην επιτρέπει στους εντεταλμένους του να διαταράσσουν το παιδαγωγικό κλίμα με βίαιες παρεμβάσεις στον σχολικό χώρο».

Στο θέμα παρενέβη η αντιδήμαρχος Φλώρινας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σοφία Φουδούλη και μετά από συνεννόηση ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στην άμεση κι αυθημερόν αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του Σχολείου.