Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο περιθώριο της Συνόδου – Τι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την Αρμενία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

0

Σειρά επαφών πραγματοποιεί από χτες στο περιθώριο της 3ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεντρώνοντας στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για την διεύρυνση της Ε.Ε., για την οποία η ελληνική πλευρά λέει «ναι» αλλά με κανόνες και βασικό κριτήριο το σεβασμό στο Κράτος Δικαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν και οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan και τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, Irakli Garibashvili.

Κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρμένιο ομόλογό του συζητήθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αρμενικό λαό και επανέλαβε την ετοιμότητα της χώρας μας να στηρίξει την Αρμενία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Pashinyan να επισκεφθεί την Αθήνα.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας Irakli Garibashvili συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τιφλίδας, την οποία η Ελλάδα στηρίζει, καθώς και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις