Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚακλαμανάκης για Ελληνικό: «Σημαίνει "φτερά" και "ρίζες"»

Κακλαμανάκης για Ελληνικό: «Σημαίνει “φτερά” και “ρίζες”»

Η χθεσινή (17/10) εκδήλωση εγκαινίων του έργου αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό είχε (και) μια… αύρα πελαγίσια με… ονοματεπώνυμο. Αυτό του Νίκου Κακλαμανάκη.

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα αποτελεί πρεσβευτή του έργου. Του ζητήσαμε να καταθέσει στο govnews.gr, τι σημαίνει για τον ίδιο το Ελληνικό. Όπως μας ανέφερε, σημαίνει «φτερά» και «ρίζες», «το πριν, το τώρα και το τόσο σημαντικό μετά».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κακλαμανάκης, μας είπε: «Για μένα το Ελληνικό σημαίνει “φτερά”. Από εδώ ξεκίνησα και “άνοιξα τα φτερά” μου. Ν’ αναζητήσω τ’ όνειρό μου. Αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και “ρίζες”.

Εδώ επέστρεφα κάθε φορά που συναντούσα τ’ όνειρό μου στην άλλη άκρη της γης, επέστρεφα στις “ρίζες” μου. Από εδώ ξεκινούσα με την ευχή των δικών μου ανθρώπων και στους ανθρώπους και στις αξίες μου πάντοτε επέστρεφα.

Σημαίνει, επίσης, την παιδική μου ηλικία. Αφού, εδώ σε αυτές τις θάλασσες άρχισα να κερδίζω τα πρώτα μου πανελλήνια μετάλλια. Εδώ, αργότερα, κέρδισα και το Ολυμπιακό. Το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο μέσα σε αυτά τα νερά, μέσα στην πατρίδα μου.

Σημαίνει και ενέργεια για μένα. Ανταλλάσσω ενέργεια με τους ανθρώπους, πήρα τα μέγιστα από τον απλό Έλληνα. Την αγάπη, το άγγιγμα, την εκτίμηση και εκεί θέλω να τα επιστρέψω.

Σήμερα, βρισκόμενος κοντά στο project που λέγεται Ελληνικό, θεωρώ τιμή μου να είμαι πρεσβευτής του στην κοινωνία. Ώστε, να διαδώσω το μήνυμα ότι μπορούμε. Ότι αξίζει να δώσουμε ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους, περισσότερο πράσινο, περισσότερη κίνηση, περισσότερο γαλάζιο.

Είναι κάτι που μου λείπει εμένα, επειδή έχω ταξιδέψει στην άλλη άκρη της γης. Αυτό σημαίνει για μένα το Ελληνικό. Το πριν, το τώρα και το τόσο σημαντικό μετά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας