Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΗ μεγάλη επιτυχία του placement της Πειραιώς «γύρισε» ανοδικά την αγορά

Η μεγάλη επιτυχία του placement της Πειραιώς «γύρισε» ανοδικά την αγορά

Νέα άνοδο σημείωσε η αγορά, σε όλο το εύρος, δείκτες, οι περισσότερες μετοχές όλων των κλάδων και κεφαλαιοποιήσεων και στα blue chips «γυρίζοντας» ανοδικά το αρχικά αδιάφορο και στεγνό από τζίρο πρώτο μέρος της συνεδρίασης.

Νέα άνοδο σημείωσε η αγορά, σε όλο το εύρος, δείκτες, οι περισσότερες μετοχές όλων των κλάδων και κεφαλαιοποιήσεων και στα blue chips «γυρίζοντας» ανοδικά το αρχικά αδιάφορο και στεγνό από τζίρο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, σε ξεκάθαρα ανοδικό. Αυτό συνέβη, καθώς το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) «ξεδίπλωνε» τη στρατηγική του που οδήγησε στο απόλυτο υψηλό των 4 ευρώ τη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, παράλληλα με μεγάλη υπερκάλυψη.

Το μέγεθος της επιτυχίας του placement, η δυναμική όλων των τραπεζών, των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, επέτρεψε την αύξηση του τζίρου και των αγοραστικών εντολών, που τόνωσαν το ενδιαφέρον και έφεραν αβίαστα την αγορά σε θετικό έδαφος μετά από μετά από 8 συνεχείς εναλλαγές προσήμου, σε στενό εύρος και με μικρό τζίρο. Ανοδική ήταν και η τάση της ΔΕΗ, ενώ συνεχίστηκαν οι πωλήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα για το χρηματιστήριο στο emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας