Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣταϊκούρας: Δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για επίδομα Πάσχα

Σταϊκούρας: Δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για επίδομα Πάσχα

Αισιόδοξος για την δυνατότητα πρόσθετων παρεμβάσεων με σκοπό την στήριξη της κοινωνίας παρουσιάστηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής μιας έκτακτης οικονομικής βοήθειας την περίοδο του Πάσχα, τονίζοντας πως «έχουμε μία καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και όπως φαίνεται αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος ώστε να ληφθούν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός».

Συγκεκριμένα, δεχόμενος ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να καταβληθεί εκ νέου έκτακτο επίδομα το Πάσχα όπως συνέβη πέρσι την αντίστοιχη περίοδο αλλά και τα Χριστούγεννα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις, ο πρωθυπουργός όμως είναι εκείνος ο οποίος έχει την ευθύνη να θέσει τις προτεραιότητες.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάστηκε προβληματισμένος σχετικά με τις αυξήσεις τιμών που παρατηρούνται, σπεύδοντας πάντως να υπογραμμίσει ότι μιλάμε για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός φέτος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 5% και αν και χαμηλότερος από πέρυσι, οι τιμές θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις έστω και με μικρότερο ρυθμό.
Μάλιστα, σημείωσε ότι η αβεβαιότητα παραμένει αφού «Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Στην κυβέρνηση έχουμε εντοπίσει ότι αντιμετωπίστηκε μεν το πρόβλημα στις τιμές ρεύματος, οι αυξήσεις όμως έχουν μετακυλισθεί πλέον στις τιμές τροφίμων και στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ».
Τέλος,  παρέπεμψε στην επόμενη τετραετία της κυβέρνησης -εφόσον εκλεγεί ξανά- ζητήματα όπως την πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας