Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΜετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για την Ελλάδα  

Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για την Ελλάδα  

H PwC Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πραγματοποιεί εκδήλωση την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της PwC στη Θεσσαλονίκη, παρουσία διακεκριμένων ομιλητών, από την πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα. Στόχος είναι η ανάδειξη των ευκαιριών που επιφέρει το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και των προκλήσεων που δημιουργεί  η γεωπολιτική αστάθεια σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Οι πληθωριστικές πιέσεις, αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης, η άνοδος των επιτοκίων και η αβεβαιότητα αναφορικά με τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση και τον αντίκτυπο στη διεθνή και την εγχώρια αγορά, δημιουργούν ανησυχία. Ωστόσο, οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία φαίνεται να είναι θετικές, με τη χώρα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών, γεγονός που δημιουργεί τις συνθήκες για εισροή σημαντικών κεφαλαίων στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοργάνωση θα καλύψει τους παρακάτω θεματικούς άξονες σε μορφή διαλογικών μερών:

Στην πρώτη ενότητα, ο Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας θα συνομιλήσει με τον Νικόλαο Μπακατσέλο, πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να διατηρήσει τη δυναμική της στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Στη συζήτηση θα τοποθετηθεί και ο Κυριάκος Ανδρέου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Advisory Leader, PwC Ελλάδας.

Στη δεύτερη ενότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, θα συζητηθεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Ελλάδας ενόψει των γεωπολιτικών εξελίξεων και της στρατηγικής της ΕΕ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και την προώθηση της χρήσης των ΑΠΕ, καθώς και την αντιμετώπιση των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σε συζήτηση -που θα συντονίσει ο Νικόλαος Μπακατσέλος- θα τοποθετηθούν οι Θάνος Ντόκος, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ, καθηγητής, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μάριος Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος, PwC Ελλάδας.

Στη συνέχεια οι Αιμίλιος Μελής, partner, strategy consulting leader και Θανάσης Σπανός, partner, operations consulting Leader της PwC Ελλάδας και ο Ηλίας Σπυρτούνιας, γενικός διευθυντής, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου θα συζητήσουν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα αναφορικά με την ενέργεια και την εφοδιαστική αλυσίδα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Στην τρίτη ενότητα ο Κωστής Ρόκας, managing director, CVC, σε συζήτηση με τον Άγγελο Μπένο, partner, Tax, PwC Ελλάδας θα δώσει τη σκοπιά των επενδυτών σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του συνεχώς μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος.

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, διευθύνων σύμβουλος, Kleemann και ο Βασίλης Βύζας, partner, Tax & Legal Advice Business Unit Leader, PwC Ελλάδας θα δώσουν τη δική τους οπτική για το πως προσαρμόζονται οι οικογενειακές επιχειρήσεις στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πως μπορούν να προσελκύσουν μετοχικό κεφάλαιο ενόψει της επιδείνωσης των πιστωτικών αγορών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ευρεία διαδικτυακή συμμετοχή με δυνατότητα εγγραφής εδώ και περιορισμένη φυσική παρουσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας