Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΞεπέρασε κάθε προσδοκία ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων του ΕΣΠΑ για το...

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων του ΕΣΠΑ για το 2022

Στο 144% «έκλεισε» ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» το έτος 2022.

Σύμφωνα με την συνοπτική έκθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 για το έτος 2022, όπως αυτή αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ σε ποσοστό 144% επί του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος.

Με την ανάρτηση της συνοπτικής έκθεσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για την πορεία υλοποίησης του, όσο και για τα χρηματοοικονομικά μεγέθη των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από το ΕΠΑνΕΚ προς την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά και την χρηματοδότηση κομβικών δημοσίων έργων που αναβαθμίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας.

Σημαντική είναι και η αναφορά στα έργα που έχουν στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα κατά την περίοδο της πανδημίας COVID19.

Η πρόοδος του Προγράμματος του προηγούμενου έτους μέχρι τις μέρες μας

Μέχρι την 4 Ιουλίου 2023 καταγράφεται η παρακάτω εικόνα ενεργοποίησης:

Προσκλήσεις

Έχουν εκδοθεί 181 ενεργές Προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 11,97 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 144% επί του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος (8,298 δισ. ευρώ μετά την ενσωμάτωση τον Δεκέμβριο πόρων του REACT-EU για το 2022)

Εντάξεις

Έχουν ενταχθεί αθροιστικά 37.704 έργα συνολικού προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 11,96 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 144% επί του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος.

(Στον πίνακα που επισυνάπτεται καταγράφεται η δυναμική του Προγράμματος σε επίπεδο τομέων: Επιχειρηματικότητα – Έρευνα και Τεχνολογία – Ενέργεια – Περιβάλλον – ΤΠΕ – Πολιτισμός, Τουρισμός – Κατάρτιση.)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας