Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΧΑ: Προς νέα υψηλά 9ετιας - Ρεκόρ κερδών για Mytilineos και Intrakat

ΧΑ: Προς νέα υψηλά 9ετιας – Ρεκόρ κερδών για Mytilineos και Intrakat

Κέρδη 1,2% για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έδωσε συνέχεια στην ανοδική κίνηση, διευρύνοντας στο +42% τα κέρδη του 2023.

Προς νέα υψηλά 9ετίας οδεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η ελληνική αγορά εισέρχεται στη ζώνη των 1.330 μονάδων, με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει υποστηρικτικό. Το αγοραστικό κρεσέντο επεκτείνεται και προς εισηγμένες της μεσαίας και χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο κατά 1,18% και διαμορφώνεται στις 1.331,47 μονάδες, κερδίζοντας τουλάχιστον 15,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης (1.315,89 μονάδες).

Οι 1.325 μονάδες της 14ης Ιουλίου αποτελούν μέχρι στιγμής το υψηλό έτους και το υψηλό 9ετίας. Ωστόσο, είναι πολύ μετά από σήμερα η ελληνική αγορά να βρεθεί σε νέες «κορυφές», υπερβαίνοντας τις 1.330 μονάδες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2014.

H Mytilineos διατηρείται σε θέση «πρωταγωνιστή», κάνοντας ράλι 4% και σκαρφαλώνοντας στα 5 δισ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας. Εξίσου θετική είναι η εικόνα στις Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Cenergy και Jumbo, οι οποίες ενισχύονται κατά τουλάχιστον +3%. Στασιμότητα, από την άλλη πλευρά, επικρατεί στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, η Intrakat συνεχίζει το ράλι και ξεπερνά το όριο των 500 εκατ. ευρώ,

 

Οι αγορές σε Ευρώπη ΗΠΑ

Κέρδη σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, αφού ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε σημαντικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να σημειώνουν άνοδο 1,2%. Ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 2%, καθώς η βρετανική λίρα υποχώρησε έναντι του αμερικανικού δολαρίου και του ευρώ και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων υποχώρησαν απότομα.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν πληθωρισμό 7,9% για τον Ιούνιο, χαμηλότερα από την πρόβλεψη για 8,2% και χαμηλότερα από 8,7% τον Μάιο.

Στις ΗΠΑ, η Goldman Sachs ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στα κέρδη του β’ τριμήνου.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο αφού οι τρεις βασικοί μέσοι όροι σημείωσαν την Τρίτη το υψηλότερο κλείσιμο από τον Απρίλιο του 2022. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας